Vacature Regiebehandelaar Zorg-Los

ZORG-LOS IS OP ZOEK NAAR EEN BEHANDELMANAGER/REGIEBEHANDELAAR voor de integrale jeugdzorgzorg

Een orthopedagoog-generalist, klinisch psycholoog of een GZ-psycholoog/psychotherapeut die multidisciplinair wil werken. Het betreft een veelzijdige functie waarin alle facetten van je vakgebied samenkomen. We zoeken een innovator die met passie ons expertisecentrum in Woerden wil uitbouwen, vormgeven en van grote betekenis wil zijn binnen de S-GGZ behandeling van onze jeugdigen.

BEN JIJ EEN INNOVATER?

Zorg-Los is een WTZa-toegelaten instelling, is ISO gecertificeerd en heeft contracten met gemeenten (WMO en JW) en Zilverenkruis Achmea (WLZ) voor ZiN. Gezien onze gespecialiseerde zorgverlening hebben we orthopedagogen (universitaire) in dienst en hebben we samenwerkingsovereenkomsten met een psychiater en een GZ-psycholoog. Hierdoor kunnen we in onze behandelingen nog dieper ingaan op “de vraag achter de vraag” en systeemgericht “in eigen kracht” zetten van onze zorgvragers.

Zorg-Los levert een integraal zorgaanbod aan een verticale doelgroep op het gebied van dagbesteding/dagbehandeling, educatie, avondopvang, diagnostiek, advies, therapie, groepsbehandeling, ambulante zorg en logeeropvang in de provincie Utrecht. Maatschappelijke participatie en daadwerkelijke uitstroom naar een opleiding of betaalde arbeid staat bij ons hoog in het vaandel.

In onze visie staan onze zorgvragers met hun vragen centraal, we bieden zorg waar zorg nodig is, zodat de zorgvrager eigen vaardigheden blijft inzetten en waar mogelijk uitgedaagd wordt te ontwikkelen. De zorgvrager staat daarbij altijd centraal en houdt regie.

We begeleiden mensen op het grensvlak VG (WLZ), GGZ (WMO) en jeugdhulpverlening zonder leeftijdgrens, waarbij wij ons specialiseren op angststoornissen en informatieverwerkingsproblematiek. Crisisinterventie en opvang bij vastgelopen gedrag komt relatief veel voor. In de maatschappij leven we met elkaar samen, onze mening is dat je dit moet spiegelen binnen de zorgverlening. Neem het voorbeeld van een boerengezin die elkaar ondersteuning geeft waar nodig is. Onze doelgroep is dus zeer bewust verticaal ingericht, al jaren merken wij dat onze zorgvragers zeer aanvullend zijn voor elkaar, dat hun autonomie gevoed blijft en dat zij regie ervaren over hun eigen leven. Onze focus zetten wij in op mogelijkheden en niet op de beperkingen, hier ondersteunen we enkel in. Maatschappelijke participatie staat hoog bij Zorg-Los in het vaandel. Onderdeel zijn en van betekenis zijn voor de gemeenschap in de dagelijkse bezigheden raakt mogelijkheden en kan zorgen voor prachtige ontwikkelingen. Zo ervaren onze zorgvragers toename in eigen kracht en empowerment.

Zoals ons logo al aangeeft vinden we het essentieel om samen te werken en van betekenis te zijn in de driehoek van samenwerking. De zorgvrager – Eigen ketenpartners – Professionele ketenpartners staan centraal binnen de samenwerking (driedimensionaal werken). Ons motto enkel zorg te bieden waar nodig is, kan als deze driehoek van samenwerking nauw afstemt met elkaar. Dit vereist hoor en wederhoor en een flexibel klimaat. Bij crisis (behandel) opvang, is het essentieel dat er een doorstroommogelijkheid is. Preventie en uitstroom (ook middels verticale financiering) zijn dus belangrijke zaken die in het gehele traject aandacht verdienen. Zeer explosieve agressie, seksuele dader problematiek en verharde verslaving zijn contra- indicaties (uitsluitingscriteria).

Het aanbod van Zorg-Los

 • Dagbehandeling/ dagbesteding
 • Avondopvang
 • Diagnostiek en therapie
 • Educatie
 • Groepsbehandeling
 • Faalangsttraining
 • Individuele begeleiding
 • Respijtzorg, ter ondersteuning van het gezin
 • Gezinsbegeleiding/ behandeling
 • Coachen van teams, ouders en betrokkenen
 • Logeren (Kortdurend Verblijf)
 • Arbeidsvaardigheden training (INVRA-arbeid)

EXPERTISECENTRUM GESPECIALISEERD IN  COMPLEXE PROBLEMATIEK EN INTEGRAAL WERKEN

Crisisinterventie en interveniëren bij vastgelopen systemen en moeilijk verstaanbaar is problematiek waar je veel mee te maken krijgt als je werkt bij Zorg-Los.

Zorg-Los werkt met een sociaal therapeutisch klimaat en behandeling en begeleiding richt zich op het weer kunnen functioneren in de maatschappij met het eigen systeem. Onze doelgroep is dus zeer bewust verticaal ingericht. Al jaren merken wij dat onze zorgvragers zeer aanvullend zijn op elkaars behandeling. Binnen de veilige setting van Zorg-Los werken onze zorgvragers aan herstel en leren zij vaardigheden die zij nodig hebben om weer maatschappelijk te kunnen participeren en een betekenisvol leven te leiden.

Bij Zorg-Los wordt de autonomie gevoed, wat ervoor zorgt dat zorgvragers regie blijven ervaren over hun eigen leven. Bij Zorg-Los ligt de focus op mogelijkheden en niet op de beperkingen, hier ondersteunen wij enkel in. Zorg-Los gaat in behandelingen op zoek naar “de vraag achter de vraag” om zo de zorgvrager en zijn systeem weer in hun eigen kracht zetten.

In onze visie staan onze zorgvragers met hun vragen centraal, we bieden zorg waar zorg nodig is, zodat de zorgvrager eigen vaardigheden blijft inzetten en waar mogelijk uitgedaagd wordt te ontwikkelen. De zorgvrager houdt daarbij altijd regie. Maatschappelijke participatie staat bij ons hoog in het vaandel.

We zijn op zoek naar iemand die deze visie deelt en zich hiervoor wil inzetten. Iemand die systemisch kijkt en handelingsgericht werkt.

Functiebeschrijving

Zorg-Los is opzoek naar een innovatieve regiebehandelaar/ behandelmanager voor de S-GGZ Jeugd, die zich kan vinden in de visie van Zorg-Los en het als een uitdaging ziet om expertisecentrum verder te gaan opbouwen. Samen met een team enthousiaste behandelaren, ontwikkel jij een integraal behandelaanbod en draag je bij aan het ontwikkelen van een behandelbeleid, waar jij eindverantwoordelijk voor bent en implementeert deze binnen het expertisecentrum.

Jij kan een team coachen in de uitvoerende werkzaamheden, maar ziet het zelf ook als een uitdaging om actief te participeren in de diagnostiek en behandeling. Samen met de psychiater ben jij eindverantwoordelijk voor het stellen van diagnoses en het opstellen van een passend behandelplan.

Daarom vinden wij het belangrijk dat jij al enige jaren ervaring hebt als regiebehandelaar en zelf hebt ondervonden wat werkt en hoe goede specialiste jeugd behandeling er uit moet zien.

Jij hebt een goede helicopterview en een sterk analytisch vermogen, jij kan verbinden, en weet wat er speelt in het werkveld om vandaaruit collega’s te coachen en te begeleiden. Ook lever je zo nodig een bijdrage aan het geven van supervisie aan collegae (in opleiding). De behandelmanager werkt in de driehoek samen met de clustermanager, bestuur/directie.

We vragen –

Een orthopedagoog-generalist, klinisch psycholoog of een GZ-psycholoog/psychotherapeut welke BIG geregistreerd is en lid is van beroepsvereniging NIP of NVO. Kennis heeft bijgehouden door het volgen van intervisie, scholing, het lezen van vakliteratuur en het bijwonen van symposia. Beschikt over expertise op het gebied van complexe casuïstiek

We bieden –

Voor de geschikte kandidaat die samen met ons in staat is, om op basis van kennis, ervaring, inzet en commitment, onze zorgverlening nog verder te professionaliseren, zijn er meerdere opties met betrekking tot een aanstelling mogelijk. Deze willen wij graag in een persoonlijk onderhoud verder met je bespreken.

Ga je aan de slag voor Zorg-Los, dan krijg je méér dan alleen een baan;

 • Er is ruimte voor eigen ontwikkeling en ontplooiing;
 • Je komt te werken in een, gepassioneerd, gezellig, energiek, enthousiast, leergierig en betrokken team van professionals;
 • Compacte organisatie: plat, wendbaar, korte lijnen, snel schakelen;
 • Mogelijkheden tot het volgen van cursussen en trainingen gericht op jouw functie en opleidingen voor je persoonlijke ontwikkelingswensen;
 • Super gebruiksvriendelijke zorgvragersdossier;
 • Goede arbeidsvoorwaarden conform cao-gehandicaptenzorg;
 • Bruto salarisschaal functiegroep 65 van € 3.738, – tot € 5.648, – in te delen na kennis en ervaring;
 • Bruto salarisschaal functiegroep 70 van € 4.525, – tot € 6.821, – in te delen na kennis en ervaring * Klinisch psycholoog;
 • Jaarcontract voor 8 – 24 uur per week en na wederzijdse tevredenheid bekijken we samen de verdere mogelijkheden;
 • Bij een werkweek van 36 uur heb je recht op 144 vakantie uren, 8% vakantiegeld, reiskostenvergoeding en een eindejaarsuitkering van 8,33%.

GAAT JE HART SNELLER KLOPPEN BIJ HET LEZEN VAN ONZE VISIE REAGEER DAN NU!

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Jeanet Bitter-Teensma door te bellen naar 06 29 45 58 77 of het sturen van een e-mail naar jeanet@zorg-los.nl

Wil je solliciteren? Zorg dat je je CV en motivatiebrief klaar hebt staan. Tot snel!