JEANET BITTER-TEENSMA

Ik ben agogisch, verpleegkundig opgeleid, heb post HBO IAG afgerond en haptonomie gestudeerd. Jaren ervaring in de zorg voor mensen met een (verstandelijke) beperking met bijkomende psychiatrie vanuit verschillende functies, 1ste verantwoordelijke, gezinswerker, coach en als leidinggevende. Mijn hobby’s zijn mijn gezin, yoga, hardlopen, tennis en creatief bezig zijn. Met passie run ik Zorg-Los en is het mijn “drive” om laagdrempelige zorg aan te bieden, die voor het gehele systeem toegankelijk is. Ons doel is allemaal zo “normaal” mogelijk leven leiden en waar zorg nodig is steun bieden.

In de samenwerking elkaar echt mogen raken, tijd nemen om contact te ervaren en elkaar de ruimte geven binnen de samenwerking. Dit zijn voor mij de uitgangspunten in de dagelijkse sfeer van Zorg-Los.

NIELS BITTER

Ik heb de opleiding verpleegkundige gevolgd en heb veel ervaring in het werken met mensen met een (verstandelijke) beperking met bijkomende psychiatrie. Ik heb jaren gewerkt op gesloten afdelingen en in de ambulante zorgverlening. Mijn hobby’s zijn feesten organiseren, vrijwilligerswerk met jongeren, squashen, tennissen en hardlopen.

Met veel kracht en power zet ik mij in om ontwikkelingen te bewerkstelligen, zodat de zorgvrager en zijn netwerk weer voldoende power ervaren. Kleine successen zijn stappen en bieden vertrouwen in het dagelijks leven.

ANNEMARIJE DEN OUDEN

Al bijna 25 jaar ben ik werkzaam in de zorg. Psychiatrie, cliënten met ernstig meervoudig beperking, cliënten met ernstige gedragsproblematiek, jeugdigen, visusproblematiek en autisme zijn doelgroepen die ik in de loop der jaren heb begeleid. Na jaren op een grote instelling werken, ben ik op een kleinschalige woonvorm gaan werken waar ik wonen en dagbesteding kon combineren. Sinds 2016 werk ik bij Zorg-Los en was ook betrokken bij het ontstaan van Zorg-Los in 2013.  Zorg-Los past vooral goed bij mij vanwege de diversiteit aan doelgroepen. Ik vind het een fijne doosnede van de hele zorgmaatschappij. Ik heb zelf ADHD en ben opgegroeid met een oudere zus met een verstandelijke beperking. Ik ben op meerdere vlakken ervaringsdeskundige te noemen.

Ik ben erg creatief en mijn grootste hobby is haken. Ook ben ik handig met gereedschap. Ik ben getrouwd en heb 2 volwassen kids.

Ik hou van aanpakken, ben een enthousiast mens en dat werkt samen met mijn no-nonsense houding erg inspirerend en zorgt voor veel duidelijkheid bij zorgvragers. Niets vind ik gek en daardoor vind ik makkelijk aansluiting die nodig is voor een vertrouwensband om iemand verder te kunnen helpen. Tevens ben ik veel bezig met de digitale kant van Zorg-Los; de website, webwinkel en nieuwsbrief onderhoud ik met veel plezier.

MARJON PETERS

Ik ben Marjon Peters, gelukkig getrouwd en een hele trotse moeder. Ik hou van gezinsmomenten, reizen, lezen en ik ben graag buiten. Ik ben agogisch opgeleid en ben begonnen als peuterleidster. Dat heb ik jaren met veel plezier gedaan. Ik heb de overstap gemaakt naar de gehandicaptenzorg, eerst een aantal jaren op een zorgboerderij waar ik werkte met mensen met een verstandelijke beperking met psychiatrische problematiek. Toen weer gaan werken met kinderen met gedragsproblematiek en jaren op een behandelgroep met peuters met een taal ontwikkelingsstoornis. In alles wat ik gedaan heb stond de zorg voor mensen en kinderen die meer aandacht en zorg nodig hadden centraal, daar ligt mijn passie.

Vanaf de start van Zorg-los heb ik altijd een lijntje gehad. Zo heb ik een poos de kookavonden gedraaid en sprong ik bij op de dagbehandeling en de logeerweekenden tijdens drukke periodes. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan en het was een kwestie van tijd voor ik full time de overstap naar Zorg-los zou maken.

Dat is ondertussen al heel wat jaren geleden, ik ben begonnen met ambulant werk en dat beviel zo goed dat ik weer scholing ben gaan volgen om als gezinswerker aan de slag te kunnen. Ik voel me daar helemaal op mijn plek. Ik werk vanuit een vertrouwensband met de zorgvrager en het netwerk en werk aan de empowerment van het gezin. Met kleine stapjes zorgen dat er in het gezin weer vertrouwen en energie komt, zodat ze ondanks de problematiek een zo normaal mogelijk leven kunnen leiden. Dat is de visie van Zorg-los die goed aansluit bij hoe ik werk. Kleine stapjes zijn laagdrempelig en kunnen voor mooie ontwikkelingen zorgen.

PETER LANGERAK

Ik heb een carrière switch gemaakt, van automonteur, de zorg ingestapt en Sociaal Pedagogisch Werk, niveau 4 succesvol afgerond.

Al wat jaren ervaring opgedaan bij een zorgboerderij, gewerkt met mensen met complexe psychiatrie en nu werkzaam op een gesloten afdeling en bij Zorg-Los. Ook voor mij is de afwisseling zeer prettig en de laagdrempelige zorgverlening bij Zorg-Los past goed bij mij. Ik ben dol op mijn hond, Toos en geniet in mijn vrije tijd van bootje varen.

RISKE VERPAALEN

Ik ben Riske Verpaalen, Social Worker, SKJ geaccrediteerd en al ruim 25 jaar werkzaam in de hulpverlening. Daarnaast getrouwd en trotse moeder van 3 pubers.
In de afgelopen jaren heb ik veel ervaring opgedaan in het werken met jongeren, mensen met een psychiatrisch ziektebeeld en/ of een verstandelijke beperking. De laatste jaren ben ik vooral werkzaam met jongeren en jongvolwassenen, op de dagbehandeling, in gezinnen en op school. Ik zie er een uitdaging in om iedereen passende begeleiding en behandeling te geven, om creatief te kijken wat bij de jongere (en zijn gezin) past en aan te sluiten bij wat zij nodig hebben.

Mijn expertise en interesse ligt (onder andere) op het gebied van autisme in het algemeen en bij vrouwen/ meiden in het bijzonder. Als moeder van kinderen met autisme zie ik de mogelijkheden en talenten van de mensen met autisme, maar ook de problemen waar ze in het dagelijks leven tegenaan lopen. Als zorgverlener weet ik goed welke ondersteuning, begeleiding en behandeling van meerwaarde zijn om stappen te zetten en te kunnen functioneren in deze soms ingewikkelde wereld. In de afgelopen jaren heb ik vele opleidingen en cursussen gedaan met betrekking tot psychiatrische problematiek, autisme en verschillende behandelvormen.
Inmiddels ben ik geaccrediteerd behandelaar Brain Blocks en voer ik binnen Zorg-Los deze behandeling uit.

Omdat ik kwaliteit en het werken volgens afspraken belangrijk vind, ben ik ook kwaliteitscoördinator binnen Zorg-Los. Vanuit deze functie zorg ik er mede voor dat wij ons aan alle wet- en regelgeving houden.
In mijn vrije tijd ben ik graag op het strand met ons gezin en twee honden.

HALIMA HASSAN

Ik heb een achtergrond als verpleegkundige, ik heb met verschillende doelgroepen gewerkt.  Van mensen die moeten revalideren na een beroerte of neurologische operatie tot gesloten afdelingen. Daarnaast heb ik gewerkt in de dagbesteding voor mensen met een niet-aangeboren hersenletsel.

Op Zorg-los werk ik als ambulant begeleider en werk ik zowel op het expertisecentrum als op de dagbesteding. Momenteel ben ik mij ook erg aan het verdiepen in de psychologie. Naast mijn werk volg ik ook een studie toegepaste psychologie. Dit sluit goed aan bij mijn werk.

In mijn vrije tijd doe ik aan hardlopen, koken, fitness of besteed ik tijd aan mijn vrienden en familie.

TAMARA LOMANS

Ik zie Zorg-Los als een frisse, innovatieve organisatie waar het echt primair gaat over passende zorg leveren aan de zorgvrager, doen wat nodig is en gaan!

Vele jaren heb ik gewerkt in de zorg voor mensen met een licht verstandelijke beperking, zowel als pedagogisch medewerker op de groep, activiteitenbegeleider, gedragsdeskundige en CGT/EMDR therapeut.
Het grootste deel van mij carrière als gedragsdeskundige ben ik werkzaam geweest bij een ambulant behandelteam, die behandeling en begeleiding biedt aan volwassenen, jeugd en gezinnen. Binnen dit team heb ik mij gespecialiseerd in de behandeling van (multi-problem) gezinnen, psychotrauma en het behandelen van LVB ouders met kinderen tot 18 maanden. Tevens ben ik twee jaar werkzaam geweest in een 18+ behandelkliniek voor mensen met een psychiatrische aandoening en LVB.

Ik ben moeder van twee jongens, waar ik het meest van mijn vrije tijd mee door breng.

MARCO VAN VLIET 

Ik woon met mijn vriendin en dochters in Woerden. Op de camping “de Heigraaf” in Woudenberg, waar Zorg-Los logeerweekenden organiseert, ben ik in contact gekomen met Jeanet en Niels Bitter.

Daar vertelde ze mij met veel passie en enthousiasme over Zorg-Los. Door die passie en enthousiasme hadden ze mijn interesse gewekt en kreeg ik de uitnodiging om een keer te komen kijken bij Zorg-Los in Woerden. Bij dit bezoek in 2019 raakte ik gelijk enthousiast en ben ik inmiddels op maandag, dinsdag en vrijdag als ervaringsdeskundige te vinden op de dagbehandeling.

Ik werk vooral intuïtief, stem in puurheid af met de zorgvragers en stimuleer hun eigen mogelijkheden en hun talenten in te zetten. Vaak ervaar ik een jippiegevoel als ik stapsgewijs de ontwikkelingen monitor. We vieren alle successen en veelal ben ik snel geraakt in de groei die onze zorgvragers doormaken. Ik ben dan ook super blij dat ik onderdeel ben van dit mooie multidisciplinaire team.

BIRGIT VOGELPOEL

Ik ben Birgit Vogelpoel – van Veenendaal. Ik ben getrouwd en woon samen met mijn man en onze 2 hondjes in Amstelveen.

Sinds 2012 ben ik werkzaam in de zorg, in 2015 ben ik afgestudeerd als persoonlijk begeleider. Ik heb in de afgelopen 11 jaar met verschillende doelgroepen gewerkt zoals verstandelijk gehandicapten, niet aangeboren hersenletsel, lichamelijk gehandicapten en in de ouderenzo

rg met palliatieve zorg. Afgelopen 4 jaar heb ik als pedagogisch behandelaar gewerkt bij Kentalis, met verstandelijke beperkte jongeren die communicatief meervoudig beperkt zijn. Zij zijn doof en/of slechthorend en hebben ernaast moeilijk verstaanbaar gedrag zoals autisme, ADHD, hechtingsproblematiek. Door in de dovencultuur te hebben mogen werken, is gebarentaal voor mij geen onbekende.
Per 1 oktober ben ik gestart bij Zorg-los. Ik kijk enorm naar uit om mijn ervaringen en expertise op het gebied van communicatieproblematiek toe te passen in praktijk.
Elke zorgvrager heeft een eigen stem, de ene zet dit in d.m.v. praten, de ander door geluiden te maken, de ander door gedrag. Ik vind het een uitdaging om achter het gedrag te kijken wat de zorgvrager bedoeld en hierop de behandeling in te zetten.
In mijn vrije tijd doe ik aan golfen, in de winter sta ik graag op mijn snowboard in de sneeuw en ik vind het heerlijk om wandelingen te maken met vrienden.

NICOLE DE BORST

Vanaf 1998 werkzaam in de zorg en ben zelfstandig moeder van twee heerlijke kinderen. Ik heb diverse opleidingen afgerond: MBO Activiteitenbegeleider (niveau 4), HBO pedagogiek en HBO Advanced Management zorg en welzijn. Gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Vijf jaar ben ik werkzaam geNB  weest in een sociale onderneming waarin de zorg B.V. vorm gaf en eindverantwoordelijk was. Ik werk met veel energie en enthousiasme, ben goed in verbindingen leggen tussen verschillende partijen waarin communicatie, coaching en netwerken centraal staan.

Competenties die ik goed beheers zijn: motiveren, gesprekken voeren, klantgerichtheid, probleemanalyse, vasthoudendheid, ondernemerschap, stressbestendigheid, discipline, tactisch gedrag, leiderschap, zelfsturing, zelfkennis (daarnaast ben ik snel in schakelen en daardoor creatief in denken in oplossingen). Mijn kracht is om mensen te motiveren en bedrijven en zorginkopers te stimuleren om te kijken naar mogelijkheden t.a.v. zorgverlening.

Ik sta voor kansen zien, nemen en creëren. Meedenken zodat iedereen mee kan doen in de maatschappij. Hier zet ik me voor in, dagstructuur, sociale contacten, zelfvertrouwen en waardering bevorderen de gezondheid en herstel. Bij Zorg-Los werk ik als (ambulante) begeleider en als clustermanager.

LEO DE KONING

Ik woon samen met mijn partner, pleegdochter en twee katten in een mooie stad binnen het groene hart.  In mijn vrije tijd ben ik graag aan het knutselen waar ik veel van mijn creativiteit kwijt.
Ook binnen het werk zet ik dit in met als inzet maatwerk te kunnen verwezenlijken.

Na mijn opleiding HBO algemeen maatschappelijk werk, ben ik in ’92 gaan werken  binnen de GGZ. Vanaf die periode bij verschillende GGZ instellingen en in verschillende functies gewerkt veelal als casemanager,  zowel in  begeleiding als in behandeling.
In de afgelopen 30 jaar veel ontwikkelingen meegemaakt, sommige positief, sommige negatief, toch zie ik dat de passie van mensen die werken binnen de zorg/hulpverlening onverminderd groot is gebleven.  Zelf heb ik nog geen dag spijt gehad van mijn keuze de hulpverlening in tegaan.
In 1992 werd …. Lees meer

MAXIM LUBBERSEN

Mijn naam is Maxim Lubbersen. Ik heb de opleiding persoonlijk begeleider voor specifieke doelgroepen gedaan en na een geweldig avontuur in de ouderenzorg voor dementie op een dagbesteding ben ik klaar voor een nieuw avontuur met een wisselende doelgroep. Ik ben heel warm benaderd door iedereen van zorg-los met open armen en voel mij gelijk thuis bij hun. Doormiddel van hun professionaliteit en toewijding voor de zorg en hun mensen ben ik enthousiast werkzaam in dit mooie bedrijf. Ik hou van leren, groeien, studeren en vooral iedereen hier te helpen en klaar te staan voor andere. Ik ben erg blij dat ik dit mooie team van brede expertise mag komen ondersteunen!

Mijn passie voor de zorg komt voor uit mensen helpen en iemand zien groeien en bloeien en te helpen op elk gebied waar ik maar kan en een ander over drempels heenkomen waar ze tegen aan zijn gelopen. Iemand met een grote lach zien is waar je het voor doet!

MARTIEN NOORDZIJ

Sinds september 2020 ben ik met pensioen. Daarvoor heb ik 45 jaar bij de Belastingdienst gewerkt. Na mijn pensioen heb ik als chauffeur leerlingenvervoer speciaal onderwijs gereden. Jongeren comfortabel en veilig naar de plaats van bestemming brengen vind ik mooi om te doen. Daarom ben ik vrijwilliger chauffeur voor een aantal dagen bij Zorg-Los.

Ik ben getrouwd met Heleen en samen hebben we een groot gezin met veel kleinkinderen. Ik kijk graag naar sport, vooral voetbal en formule 1. Dit doe ik het liefst samen met mijn jongste zoon, die een verstandelijke beperking heeft.

CARLITA DA COSTA

Mijn naam is Carlita, ik ben de schoonmaakster van Zorg-Los.
Ik woon samen met mijn vriend en mijn drie kinderen!!
In mijn vrije tijd ben ik graag bij mijn kinderen, ga ik graag uit eten en Netflix kijken!
Ik vind het leuk om bij jullie te werken en zorgen voor een fijne schone frisse (werk)plek!

MARLEEN HAGE

Al jaren ben ik werkzaam in de zorg met ervaring van verschillende doelgroepen. Ik ben mijzelf in de loop der jaren blijven ontwikkelen door verschillende opleidingen en cursussen te volgen. De opleiding Social Work heeft mij nog meer de verdieping over het vak maar ook over mijzelf laten zien. Door echt mezelf te zijn en te handelen vanuit mijn hart merk ik dat dit een belangrijk onderdeel is in de zorg. De visie van Zorg-Los spreekt mij aan omdat ik in de afgelopen jaren gemerkt heb dat het vooral belangrijk is om te kijken naar de mogelijkheden van de zorgvrager. Hierbij (kleine) successen te halen waar ik in kan ondersteunen en samen kan afstemmen waarbij de eigen regie centraal staat. Ik zie jullie graag bij Zorg-Los!

In mijn vrije tijd geniet ik van mijn gezin, ik speel korfbal en geniet van gezelligheid met vrienden.

TONKE MEIJER

Al vele jaren ben ik in de zorg werkzaam. In eerste instantie als logopediste, later als ambulant hulpverlener en sinds 2010 als gedragswetenschapper. Tegenwoordig ben ik Orthopedagoog Generalist en werk ik nog steeds met veel plezier zowel in de Jeugdzorg als in de GGZ. Daarbij zijn mijn werkzaamheden naast diagnostiek en behandeling ook het begeleiden en ondersteunen van gezinshuizen, pleegzorg, ambulant hulpverleners en het geven van werkbegeleiding aan collega’s. Ik kijk altijd systemisch en integraal naar de vragen en zorgen die er zijn en heb daarbij ook aandacht voor de hechting en eventuele traumatische ervaringen uit het verleden. Ik ben NIKA-practitioner en CGT/ EMDR therapeut en heb ervaring met o.a. SHWM. Mijn uitgangspunt is vanuit betrokkenheid samen op reis om tot inzichten te komen, waarbij eerlijkheid en duidelijkheid voorop staan. Ik houd ervan om buiten de lijntjes te kleuren wanneer dit een bijdrage levert aan het proces, zodat gedaan kan worden wat nodig is. In mijn vrije tijd geniet ik van mooie momenten met mijn gezin, zing ik regelmatig en geniet ik van de natuur.

SARA KAPITEIN- DE HAAN

Ik ben psychiater, en werk al jaren met mensen met bijkomende beperkingen zoals een laag IQ of autisme bij een polikliniek en Fact-team. Daarnaast ben ik rapporteur voor de rechtbank als deskundige. Vanuit mijn werk in de GGZ kwam ik jaren geleden al in aanraking met Zorg-Los en heb ik de samenwerking met Zorg-Los al van een afstandje kunnen meemaken. Ik heb hen en leren kennen als een gedreven en persoonlijke organisatie die echt oog heeft voor wat hun zorgvragers nodig hebben. Toen Zorg-Los de stap maakte om ook S-GGZ zorg te gaan bieden aan hun zorgvragers ben ik benaderd om daar een bijdrage aan te leveren. In de beperkte uren die ik voor Zorg-Los werk hoop ik een bijdrage te kunnen leveren door middels van diagnostiek, supervisie en intervisie voor de teams.

Buiten mijn werk als psychiater geniet ik van mijn gezin met 3 meiden en ben ik graag in de natuur.

KATRIEN RAEMDONCK

Blij een bijdrage te kunnen leveren als regiebehandelaar /manager behandeling aan
Zorg-Los. Een organisatie met een visie waarin de (mogelijkheden van ) mensen centraal staan en tegelijk oog is voor kwaliteit en richtlijnen.
Sinds 2015 werkzaam in verschillende functies en organisaties, altijd op het snijvlak jeugdhulp en verstandelijke beperking, inhoud en beleid. Daarvoor lange tijd werkzaam geweest bij Ipse de Bruggen.

Ik ben Orthopedagoog-generalist, supervisor VGCt en EMDR practitioner. Binnen mijn vakgebied volg ik de laatste ontwikkelingen, durf ik net dat stapje extra te zetten of even van de gebaande paden te gaan. Behandeling betekent voor mij systemisch en integraal kijken, grenzen accepteren en eerlijk zijn. Ook door en in het leven geleerd dat ongemak erbij hoort. In mijn vrije tijd jog ik samen met de hond, volg yoga, lees veel en houd van muziek. Naast het opknappen van een huis uit 1890…

WILLEM MIDDELKOOP

Voor Zorg-Los ben ik voor zorgvragers/medewerkers de vertrouwenspersoon. Via een buurmeisje ben ik in aanraking gekomen met Zorg-Los. Ze vroeg of ik niet een keertje met hen wilde koken. Aangezien ik zelf met veel plezier kook leek het mij wel leuk om bij Zorg-Los te komen koken bij “Wat de pot schaft”. Als hobby kok had ik verwacht dat ik mijn ervaring wel kon inzetten, maar ook de overige koks blijken over behoorlijk wat kennis en een behoorlijke dosis enthousiasme te beschikken. Het samen tot een keuze voor een menu te komen en dat vervolgens uit te werken naar een boodschappenlijstje is een creatief proces dat nogal wat kanten uit kan gaan om uiteindelijk tot een afgerond geheel te komen.
Tijdens het hele kookproces wordt er veel besproken en ook lekker ontspannen gelachen. Na het opeten van de maaltijd wordt met z’n allen vervolgens de tafel afgeruimd en de vaat gedaan. Vooraf was ik wel benieuwd of ik voldoende geduld voor dit vrijwilligerswerk zou kunnen opbrengen, maar in de ontspannen omgeving van Zorg-Los bleek dit geen punt te zijn. Ik ben als kookvrijwilliger gestopt, maar werk nog steeds als vertrouwenspersoon.

Het is voor mij een ontspannen aanvulling op mijn dagelijkse werk, dat ik met veel plezier doe en me veel voldoening geeft.

Raad van commissarissen

MAJA REJGERS

Mensen zijn we allemaal. Allemaal met onze eigen kracht en onze eigen beh oefte. Hoe belangrijk is het dan, om als er behoefte is aan zorg, je te mogen omringen met mensen die tijd nemen om te begrijpen wat de behoefte en wensen echt zijn en hoe deze wensen zoveel mogelijke in daden omgezet kunnen worden.

Zorg-Los is zo een bijzondere organisatie die elke keer de perfecte combinatie probeert te vinden tussen de zorgvraag en de mogelijkheden die de hedendaagse zorg biedt.

Ik hoop dan ook dat ik met mijn jarenlange ervaring in het bedrijfsleven en mijn activiteiten in de humanitaire sfeer bij kan dragen om Zorg-Los en alle personen die betrokken zijn bij de organisatie nog meer in hun eigen kracht te zetten.
Mijn werkende leven heeft zich binnen en buiten Nederland afgespeeld, waar ik verantwoordelijk was voor het opzetten en uitbreiden van bedrijven met als kerntaken good governance, privacy policy, financieel & juridische controle binnen multiculturele samenwerkingsprojecten. Tevens, heb ik diverse advies functies in het binnen en buitenland vervuld.
Zelf ben ik moeder van 2 hele leuke dochters en heb ik mantelzorg aan mijn moeder geleverd.
Ik hou van alle mooie dingen in het leven zoals: mensen, dieren en veel gezelligheid. Daarbij natuurlijk ook gezellig samen koken en eten!

JOSE HULS

Mijn naam is Jose Huls. Ik ben 53 jaar, heb 3 volwassen kinderen en woon samen met Aldert in Alphen aan den Rijn. Ik werk al 28 jaar in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking.
Ik ben begonnen als groepsleidster bij Ipse de Bruggen en ben daarna verder gegaan als psycholoog en beleidsmedewerker. Op dit ogenblik werk ik drie dagen in de week als programma manager Kind en Jeugd en 1 dag in de week als therapeut. Als therapeut ben ik gespecialiseerd in traumabehandeling voor mensen met een licht verstandelijke beperking. In mijn vrije tijd ben ik verder gemeenteraadslid in
Alphen aan den Rijn.
Ik vind het een mooie uitdaging om lid van de RvC te zijn. Het is fijn om vanuit deze rol mee te kunnen werken aan het neerzetten van goede kwaliteit van zorg.