JEANET BITTER-TEENSMA

Ik ben agogisch, verpleegkundige opgeleid, heb post HBO IAG afgerond en haptonomie gestudeerd. Jaren ervaring in de zorg voor mensen met een (verstandelijke) beperking met bijkomende psychiatrie vanuit verschillende functies, 1ste verantwoordelijke, gezinswerker, coach en als leidinggevende. Mijn hobby’s zijn mijn gezin, yoga, hardlopen, tennis en creatief bezig zijn. Met passie run ik Zorg-Los en is het mijn “drive” om laagdrempelige zorg aan te bieden, die voor het gehele systeem toegankelijk is. Ons doel is allemaal zo “normaal” mogelijk leven leiden en waar zorg nodig is steun bieden.

In de samenwerking elkaar echt mogen raken, tijd nemen om contact te ervaren en elkaar de ruimte geven binnen de samenwerking. Dit zijn voor mij de uitgangspunten in de dagelijkse sfeer van Zorg-Los.

NIELS BITTER

Ik heb de opleiding verpleegkundige gevolgd en heb veel ervaring in het werken met mensen met een (verstandelijke) beperking met bijkomende psychiatrie. Ik heb jaren gewerkt op gesloten afdelingen en in de ambulante zorgverlening. Mijn hobby’s zijn feesten organiseren, vrijwilligerswerk met jongeren, squashen, tennissen en hardlopen.

Met veel kracht en power zet ik mij in om ontwikkelingen te bewerkstelligen, zodat de zorgvrager en zijn netwerk weer voldoende power ervaren. Kleine successen zijn stappen en bieden vertrouwen in het dagelijks leven.

ANNEMARIJE DEN OUDEN

Ik ben sinds 1999 werkzaam in de zorg. Ik heb MDGO-Activiteiten Begeleiding afgerond en ben daarna gaan werken op de dagbesteding met zorgvragers meet ernstige meervoudige handicap. Hierna heb ik intern een switch gemaakt en ben ik gaan werken op interne dagbehandeling voor zorgvragers met ernstige gedragsproblemen en dit gecombineerd met wonen. Na jaren op een grote instelling werken, ben ik op een kleinschalige woonvorm gaan werken waar ik wonen en dagbesteding kon combineren. Sinds 2016 werk ik bij Zorg-Los en was ook betrokken bij het ontstaan van Zorg-Los in 2013.  Ik ben erg creatief en mijn grootste hobby is haken. Tevens ben ik handig met gereedschap. Ik ben getrouwd en heb 2 kids.

Ik hou van aanpakken, ben een enthousiast mens en dat werkt samen met mijn no-nonsense houding erg inspirerend en zorgt voor veel duidelijkheid bij zorgvragers. Tevens ben ik veel bezig met de website en webwinkel.

 

MARJON PETERS

Ik ben agogisch opgeleid en heb jaren in de peuteropvang gewerkt. De laatste jaren ben ik werkzaam geweest bij een zorgboerderij. Ik werk met veel passie met mensen met een (verstandelijke) beperking en geniet van al het laagdrempelige in de zorg, het contact met hun netwerk vind ik zeer waardevol om goed te onderhouden, namelijk intensief samenwerken is zo essentieel binnen de zorg.

Zeker voor mensen die vastlopen in de zorg is het prettig om elkaar te vinden en de communicatie laagdrempelig te hebben.

Ik geniet van mijn gezin en ben vaak aanwezig bij de handbal van mijn meiden.

 

PETER LANGERAK

Ik heb een carrière switch gemaakt, van automonteur, de zorg ingestapt en Sociaal Pedagogisch Werk, niveau 4 succesvol afgerond.

Al wat jaren ervaring opgedaan bij een zorgboerderij, gewerkt met mensen met complexe psychiatrie en nu werkzaam op een gesloten afdeling en bij Zorg-Los. Ook voor mij is de afwisseling zeer prettig en de laagdrempelige zorgverlening bij Zorg-Los past goed bij mij. Ik ben dol op mijn hond, Toos en geniet in mijn vrije tijd van bootje varen.

 

RISKE VERPAALEN

Als Sociaal Pedagogisch Hulpverlener (HBO) werk ik al jaren in de zorg met mensen met een verstandelijke beperking en bijkomend psychiatrisch ziektebeeld.

Tevens heb ik 9 jaar via een detacheringsbureau in de jeugdzorg, psychiatrie en ouderenzorg gewerkt. Zowel in instellingen, als ambulant bij mensen thuis. Heel verschillend, maar de overeenkomst was het werken met zorgvragers die (af en toe) probleemgedrag vertoonden. Juist daar waar men de mogelijkheden niet meer ziet, vind ik het een uitdaging om te kijken naar wat wel kan. En dit als uitgangspunt te nemen voor verdere zorg en begeleiding.

Binnen Zorg-Los werk ik ambulant en op de dagbehandeling. De passie en liefde voor zorg waarmee Zorg-Los is opgezet, spreekt mij enorm aan.  Ik houd ook van puntjes op de “i” zetten en daarom voer ik met groot enthousiasme taken uit als kwaliteitscoördinator. Tevens geniet ik van mooie ontwikkelingen bij onze zorgvragers als ik mijn tweewekelijkse groepsgesprekken voer.

In mijn vrije tijd lees ik graag een boek, of ben ik op pad met mijn dochters.

 

SIMONE OOSTERS

In 2019 ben ik afgestudeerd als HBO-pedagoog. Ik heb ruim drie jaar op een gesloten afdeling voor jongeren met een verstandelijke beperking, in combinatie met psychische klachten en gedragsproblematiek gewerkt. Na mijn studie was ik nog niet uitgeleerd en ben ik een master gaan volgen om aan de slag te kunnen gaan als orthopedagoog in combinatie met een diagnostiekaantekening. Zo ben ik bij Zorg-Los terecht gekomen. Ik werk als ambulant begeleider en op de dagbehandeling. Daarnaast geef ik de faalangst-training.

Ik ervaar Zorg-Los als een warme organisatie met een brede en diverse doelgroep. Dit maakt het werk uitdagend en plezierig. Ik ben woon met veel plezier samen in Gouda. In mijn vrije tijd sport ik graag.

 

YVONNE KUIPERS

Ik ben Yvonne Kuipers, getrouwd, moeder van 2 dochters en trotse oma van een prachtige kleindochter. Vroeger, toen ik klein was, wilde ik ‘zuster’ worden in een ziekenhuis. Ik merkte tijdens mijn opleiding dat ik toch meer op mijn plek was in de psychiatrie en gehandicaptenzorg. Na mijn opleiding MDGO-VP ben ik gestart in Zwammerdam met het begeleiden van LVB+ zorgvragers. Na 18 jaar heb ik toen de overstap gemaakt, eerst naar woonbegeleidster op een GVT en vanaf 2003 naar ambulante begeleiding. Een aantal jaren kennis vergaard bij grotere organisaties maar eind 2020 bewust gekozen om te starten bij Zorg-Los. Mijn ervaring, intuïtief kant, stukje humor en creativiteit delen en kennis vergaren in een betrokken organisatie met een multidisciplinair team.

Bij Zorg-Los krijg ik de kans om me verder te ontwikkelen en ben ik, naast ambulant werk, ook werkzaam op de behandelgroep en geef ik samen met een collega faalangst-training. Voor mij een superleuke uitdaging en aanvulling op het werk wat ik het liefste doe.

 

PATRICK HOOGERVORST

Voordat ik in de zorg ging werken, ben ik 7,5 jaar militair geweest bij de Koninklijke Landmacht, met uitzendervaring naar Bosnië en Kosovo.

Inmiddels werk ik al weer jaren in de zorg en heb ik als begeleider van o.a. mensen met een verstandelijke beperking, autistische jongeren en kinderen, zowel op woongroepen, als ambulant, de nodige ervaring opgedaan, vooral in het omgaan met en begeleiden van  gedragsproblematiek.
Jarenlang als psychiatrisch verpleegkundige op de afdeling acute zorg van de GGZ gewerkt.

Ik ben blij dat ik dit mooie team mag versterken!

 

HALIMA HASSAN

Ik heb een achtergrond als verpleegkundige, ik heb met verschillende doelgroepen gewerkt.  Van mensen die moeten revalideren na een beroerte of neurologische operatie tot gesloten afdelingen. Daarnaast heb ik gewerkt in de dagbesteding voor mensen met een niet-aangeboren hersenletsel.

Op Zorg-los werk ik als ambulant begeleider en werk ik zowel op het expertisecentrum als op de dagbesteding. Momenteel ben ik mij ook erg aan het verdiepen in de psychologie. Naast mijn werk volg ik ook een studie toegepaste psychologie. Dit sluit goed aan bij mijn werk.

In mijn vrije tijd doe ik aan hardlopen, koken, fitness of besteed ik tijd aan mijn vrienden en familie.

 

TAMARA LOMANS

Ik zie Zorg-Los als een frisse, innovatieve organisatie waar het echt primair gaat over passende zorg leveren aan de zorgvrager, doen wat nodig is en gaan!

Vele jaren heb ik gewerkt in de zorg voor mensen met een licht verstandelijke beperking, zowel als pedagogisch medewerker op de groep, activiteitenbegeleider, gedragsdeskundige en CGT/EMDR therapeut.
Het grootste deel van mij carrière als gedragsdeskundige ben ik werkzaam geweest bij een ambulant behandelteam, die behandeling en begeleiding biedt aan volwassenen, jeugd en gezinnen. Binnen dit team heb ik mij gespecialiseerd in de behandeling van (multi-problem) gezinnen, psychotrauma en het behandelen van LVB ouders met kinderen tot 18 maanden. Tevens ben ik twee jaar werkzaam geweest in een 18+ behandelkliniek voor mensen met een psychiatrische aandoening en LVB.

Ik ben moeder van twee jongens, waar ik het meest van mijn vrije tijd mee door breng.

MARCO VAN VLIET 

Ik woon met mijn vriendin en dochters in Woerden. Op de camping “de Heigraaf” in Woudenberg, waar Zorg-Los logeerweekenden organiseert, ben ik in contact gekomen met Jeanet en Niels Bitter.

Daar vertelde ze mij met veel passie en enthousiasme over Zorg-Los. Door die passie en enthousiasme hadden ze mijn interesse gewekt en kreeg ik de uitnodiging om een keer te komen kijken bij Zorg-Los in Woerden. Bij dit bezoek in 2019 raakte ik gelijk enthousiast en ben ik inmiddels op maandag, dinsdag en vrijdag als ervaringsdeskundige te vinden op de dagbehandeling.

Ik werk vooral intuïtief, stem in puurheid af met de zorgvragers en stimuleer hun eigen mogelijkheden en hun talenten in te zetten. Vaak ervaar ik een jippiegevoel als ik stapsgewijs de ontwikkelingen monitor. We vieren alle successen en veelal ben ik snel geraakt in de groei die onze zorgvragers doormaken. Ik ben dan ook super blij dat ik onderdeel ben van dit mooie multidisciplinaire team.

 

NICOLE DE BORST

Vanaf 1998 werkzaam in de zorg en ben zelfstandig moeder van twee heerlijke kinderen. Ik heb diverse opleidingen afgerond: MBO Activiteitenbegeleider (niveau 4), HBO pedagogiek en HBO Advanced Management zorg en welzijn. Gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Vijf jaar ben ik werkzaam geweest in een sociale onderneming waarin de zorg B.V. vorm gaf en eindverantwoordelijk was. Ik werk met veel energie en enthousiasme, ben goed in verbindingen leggen tussen verschillende partijen waarin communicatie, coaching en netwerken centraal staan.

Competenties die ik goed beheers zijn: motiveren, gesprekken voeren, klantgerichtheid, probleemanalyse, vasthoudendheid, ondernemerschap, stressbestendigheid, discipline, tactisch gedrag, leiderschap, zelfsturing, zelfkennis (daarnaast ben ik snel in schakelen en daardoor creatief in denken in oplossingen). Mijn kracht is om mensen te motiveren en bedrijven en zorginkopers te stimuleren om te kijken naar mogelijkheden t.a.v. zorgverlening.

Ik sta voor Kansen zien, nemen en creëren. Meedenken zodat iedereen mee kan doen in de maatschappij. Hier zet ik me voor in, dagstructuur, sociale contacten, zelfvertrouwen en waardering bevorderen de gezondheid en herstel. Bij Zorg-Los werk ik als (ambulante) begeleider en als clustermanager.

 

MARLEEN HAGE

Al jaren ben ik werkzaam in de zorg met ervaring van verschillende doelgroepen. Ik ben mijzelf in de loop der jaren blijven ontwikkelen door verschillende opleidingen en cursussen te volgen. De opleiding Social Work heeft mij nog meer de verdieping over het vak maar ook over mijzelf laten zien. Door echt mezelf te zijn en te handelen vanuit mijn hart merk ik dat dit een belangrijk onderdeel is in de zorg. De visie van Zorg-Los spreekt mij aan omdat ik in de afgelopen jaren gemerkt heb dat het vooral belangrijk is om te kijken naar de mogelijkheden van de zorgvrager. Hierbij (kleine) successen te halen waar ik in kan ondersteunen en samen kan afstemmen waarbij de eigen regie centraal staat. Ik zie jullie graag bij Zorg-Los!

 

In mijn vrije tijd geniet ik van mijn gezin, ik speel korfbal en geniet van gezelligheid met vrienden.

 

SARA KAPITEIN- DE HAAN

Ik ben psychiater, en werk al jaren met mensen met bijkomende beperkingen zoals een laag IQ of autisme bij een polikliniek en Fact-team. Daarnaast ben ik rapporteur voor de rechtbank als deskundige. Vanuit mijn werk in de GGZ kwam ik jaren geleden al in aanraking met Zorg-Los en heb ik de samenwerking met Zorg-Los al van een afstandje kunnen meemaken. Ik heb hen en leren kennen als een gedreven en persoonlijke organisatie die echt oog heeft voor wat hun zorgvragers nodig hebben. Toen Zorg-Los de stap maakte om ook S-GGZ zorg te gaan bieden aan hun zorgvragers ben ik benaderd om daar een bijdrage aan te leveren. In de beperkte uren die ik voor Zorg-Los werk hoop ik een bijdrage te kunnen leveren door middels van diagnostiek, supervisie en intervisie voor de teams.

Buiten mijn werk als psychiater geniet ik van mijn gezin met 3 meiden en ben ik graag in de natuur.

 

WILLEM MIDDELKOOP

Voor Zorg-Los ben ik voor zorgvragers/medewerkers de vertrouwenspersoon. Via een buurmeisje ben ik in aanraking gekomen met Zorg-Los. Ze vroeg of ik niet een keertje met hen wilde koken. Aangezien ik zelf met veel plezier kook leek het mij wel leuk om bij Zorg-Los te komen koken bij “Wat de pot schaft”. Als hobby kok had ik verwacht dat ik mijn ervaring wel kon inzetten, maar ook de overige koks blijken over behoorlijk wat kennis en een behoorlijke dosis enthousiasme te beschikken. Het samen tot een keuze voor een menu te komen en dat vervolgens uit te werken naar een boodschappenlijstje is een creatief proces dat nogal wat kanten uit kan gaan om uiteindelijk tot een afgerond geheel te komen.
Tijdens het hele kookproces wordt er veel besproken en ook lekker ontspannen gelachen. Na het opeten van de maaltijd wordt met z’n allen vervolgens de tafel afgeruimd en de vaat gedaan. Vooraf was ik wel benieuwd of ik voldoende geduld voor dit vrijwilligerswerk zou kunnen opbrengen, maar in de ontspannen omgeving van Zorg-Los bleek dit geen punt te zijn.

Het is voor mij een ontspannen aanvulling op mijn dagelijkse werk, dat ik met veel plezier doe en me veel voldoening geeft.

Raad van commissarissen

MAJA REJGERS

Mensen zijn we allemaal. Allemaal met onze eigen kracht en onze eigen behoefte. Hoe belangrijk is het dan, om als er behoefte is aan zorg, je te mogen omringen met mensen die tijd nemen om te begrijpen wat de behoefte en wensen echt zijn en hoe deze wensen zoveel mogelijke in daden omgezet kunnen worden.

Zorg-Los is zo een bijzondere organisatie die elke keer de perfecte combinatie probeert te vinden tussen de zorgvraag en de mogelijkheden die de hedendaagse zorg biedt.

Ik hoop dan ook dat ik met mijn jarenlange ervaring in het bedrijfsleven en mijn activiteiten in de humanitaire sfeer bij kan dragen om Zorg-Los en alle personen die betrokken zijn bij de organisatie nog meer in hun eigen kracht te zetten.
Mijn werkende leven heeft zich binnen en buiten Nederland afgespeeld, waar ik verantwoordelijk was voor het opzetten en uitbreiden van bedrijven met als kerntaken good governance, privacy policy, financieel & juridische controle binnen multiculturele samenwerkingsprojecten. Tevens, heb ik diverse advies functies in het binnen en buitenland vervuld.
Zelf ben ik moeder van 2 hele leuke dochters en heb ik mantelzorg aan mijn moeder geleverd.
Ik hou van alle mooie dingen in het leven zoals: mensen, dieren en veel gezelligheid. Daarbij natuurlijk ook gezellig samen koken en eten!

 

JOSE HULS

Mijn naam is Jose Huls. Ik ben 53 jaar, heb 3 volwassen kinderen en woon samen met Aldert in Alphen aan den Rijn. Ik werk al 28 jaar in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking.
Ik ben begonnen als groepsleidster bij Ipse de Bruggen en ben daarna verder gegaan als psycholoog en beleidsmedewerker. Op dit ogenblik werk ik drie dagen in de week als programma manager Kind en Jeugd en 1 dag in de week als therapeut. Als therapeut ben ik gespecialiseerd in traumabehandeling voor mensen met een licht verstandelijke beperking. In mijn vrije tijd ben ik verder gemeenteraadslid in
Alphen aan den Rijn.
Ik vind het een mooie uitdaging om lid van de RvC te zijn. Het is fijn om
vanuit deze rol mee te kunnen werken aan het neerzetten van goede kwaliteit van zorg.