JEANET BITTER-TEENSMA

Ik ben agogisch, verpleegkundige opgeleid, heb post HBO IAG afgerond en haptonomie gestudeerd. Jaren ervaring in de zorg voor mensen met een (verstandelijke) beperking met bijkomende psychiatrie vanuit verschillende functies, 1ste verantwoordelijke, gezinswerker, coach en als leidinggevende. Mijn hobby’s zijn mijn gezin, yoga, hardlopen, tennis en creatief bezig zijn. Met passie run ik Zorg-Los en is het mijn “drive” om laagdrempelige zorg aan te bieden, die voor het gehele systeem toegankelijk is. Ons doel is allemaal zo “normaal” mogelijk leven leiden en waar zorg nodig is steun bieden. In de samenwerking elkaar echt mogen raken, tijd nemen om contact te ervaren en elkaar de ruimte geven binnen de samenwerking. Dit zijn voor mij de uitgangspunten in de dagelijkse sfeer van Zorg-Los.

NIELS BITTER

Ik heb de opleiding verpleegkundige gevolgd en heb veel ervaring in het werken met mensen met een (verstandelijke) beperking met bijkomende psychiatrie. Ik heb jaren gewerkt op gesloten afdelingen en in de ambulante zorgverlening. Mijn hobby’s zijn feesten organiseren, vrijwilligerswerk met jongeren, squashen, tennissen en hardlopen.

ANNEMARIJE DEN OUDEN

Ik ben sinds 1999 werkzaam in de zorg. Ik heb MDGO-Activiteiten Begeleiding afgerond en ben daarna gaan werken op de dagbesteding. Hierna heb ik intern een switch gemaakt en ben ik gaan werken op interne dagbehandeling voor zorgvragers met ernstige gedragsproblemen en dit gecombineerd met wonen. Na jaren op een grote instelling werken, ben ik op een kleinschalige woonvorm gaan werken waar ik wonen en dagbesteding kon combineren. Sinds 2016 werk ik bij Zorg-Los en was ook betrokken bij het ontstaan van Zorg-Los in 2013.  Ik ben erg creatief en mijn grootste hobby is haken. Tevens ben ik handig met gereedschap. Ik ben getrouwd en heb 2 kids. Ik hou van aanpakken, ben een enthousiast mens en dat werkt samen met mijn no-nonsense houding erg inspirerend en zorgt voor veel duidelijkheid bij zorgvragers. Tevens ben ik veel bezig met de website en webwinkel.

 

MARJON PETERS

Voor Zorg-Los ben ik voor zorgvragers/medewerkers de vertrouwenspersoon. Ik ben agogisch opgeleid en heb jaren in de peuteropvang gewerkt. De laatste jaren ben ik werkzaam geweest bij een zorgboerderij. Ik werk met veel passie met mensen met een verstandelijke beperking en geniet van al het laagdrempelige in de zorg, het contact met hun netwerk vind ik zeer waardevol om goed te onderhouden, namelijk intensief samenwerken is zo essentieel binnen de zorg. Zeker voor mensen die vastlopen in de zorg is het prettig om elkaar te vinden en de communicatie laagdrempelig te hebben. Ik geniet van mijn gezin en ben vaak aanwezig bij de handbal van mijn meiden.

 

RIK VAN LEEUWEN

Ik heb Sociaal Pedagogisch Werk gedaan, niveau 4 en geniet van het werken met mensen met een (verstandelijke) beperking met bijkomende psychiatrie. Ik werk bij Zorg-Los. De diversiteit van de doelgroep zorgt voor mooi uitdagend werk waar je me van ziet genieten. Mijn interesses zijn voetbal, stappen en reizen en uiteraard geniet ik enorm van mijn tweeling Siem en Loes.

 

PETER LANGERAK

Ik heb een carrière switch gemaakt, van automonteur, de zorg ingestapt en Sociaal Pedagogisch Werk, niveau 4 succesvol afgerond. Al wat jaren ervaring opgedaan bij een zorgboerderij, gewerkt met mensen met complexe psychiatrie en nu werkzaam op een gesloten afdeling en bij Zorg-Los. Ook voor mij is de afwisseling zeer prettig en de laagdrempelige zorgverlening bij Zorg-Los past goed bij mij. Ik ben dol op mijn 2 honden, Toos en Bram en geniet in mijn vrije tijd van bootje varen.

 

PATRICIA

Bij de educatieve tuin in het Brediuspark te Woerden kwam ik in aanraking met Zorg-Los. De laagdrempelige aanpak die zij bieden tijdens de dagbehandeling gaf mij zo een goed gevoel dat ik als vrijwilliger aan de slag ben gegaan. Zo zwem ik mee en geef ik mensen individuele aandacht door creatieve activiteiten samen met de werkers te doen. Ik houd van een gezellige klets en bij Zorg-Los is het nooit stil. Met veel enthousiasme rijd ik op de bus van Zorg-Los. Ik ben gek op mijn honden en daardoor zie je mij vaak in de buitenlucht.

 

MARIEKE WERNSEN

Jarenlang heb ik in de verzekeringen gewerkt. Daarnaast werkte ik ruim 2 jaar als vrijwilliger bij Zorg-Los.  In september 2018 heb ik een carrière switch gemaakt en ben ik in dienst gekomen als begeleider bij Zorg-Los. Tegelijkertijd ben ik gestart met de opleiding Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen.  Ik heb zelf een dochter met autisme, waardoor ik veel herkenbaarheid heb bij de doelgroep van Zorg-Los. Mijn creativiteit kan ik hier helemaal kwijt. Ik geniet van de sfeer in deze bijzondere dagbehandeling. Met mijn enthousiasme wil ik graag mijn aandeel leveren in de zorg en begeleiding. In mijn vrije tijd mag ik graag koken, reizen en creatief bezig zijn.

 

JOHAN VAN DER LINDEN

Ik werk inmiddels al 29 jaar in de zorg voor mensen met een (verstandelijke) beperking en mensen met psychiatrische ziektebeelden. Ik heb ervaring in vele functies en rollen in de zorg en ben ook nog zelfstandig zorgondernemer geweest. Ik ga binnen Zorg-los op verschillende gebieden aan de slag. Ik werk als (ambulant) begeleider en coach graag op de werkvloer. Ook ben ik vader van 3 kinderen.

RISKE VERPAALEN

Als Sociaal Pedagogisch Hulpverlener (HBO) werk ik al jaren in de zorg met mensen met een verstandelijke beperking en bijkomend psychiatrisch ziektebeeld.

Ook heb ik 9 jaar via een detacheringsbureau in de jeugdzorg, psychiatrie en ouderenzorg gewerkt. Zowel in instellingen, als ambulant bij mensen thuis. Heel verschillend, maar de overeenkomst was het werken met zorgvragers die (af en toe) probleemgedrag vertoonden. Juist daar waar men de mogelijkheden niet meer ziet, vind ik het een uitdaging om te kijken naar wat wel kan. En dit als uitgangspunt te nemen voor verdere zorg en begeleiding. Binnen Zorg-Los werk ik ambulant en op de dagbehandeling. De passie en liefde voor zorg waarmee Zorg-Los is opgezet, spreekt mij enorm aan.  In mijn vrije tijd lees ik graag een boek, of ben ik op pad met mijn dochters. Ik houd ook van puntjes op de “i” zetten en daarom voer ik met groot enthousiasme taken uit als kwaliteitscoördinator. Tevens geniet ik van mooie ontwikkelingen bij onze zorgvragers als ik mijn tweewekelijkse groepsgesprekken voer.

 

LUBERTA VAN OMMEREN

Vanaf mijn 19 de werk ik in de (woon)zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Na het afronden van Sociaal Pedagogische Werk, niveau 4 ben ik op verschillende plekken in het land aan het werk geweest. Na Apeldoorn, Zwolle, Utrecht en Kockengen ben ik in Woerden aan de slag. Dagbehandeling  is een nieuwe tak van sport voor mij. Ik leef helemaal op als ik creatief bezig ben met handen en hoofd.
“Het gaat hooguit anders” vind ik een briljante uitspraak, die helemaal bij mij past. Naast werken,
geniet ik van mijn man en 3 dochters.
Sinds half april 2020 ben ik bij Zorg-los gaan werken, een uitdaging maar een plek waar ik met enorm veel zin werk!

 

PATRICK HOOGERVORST

Voordat ik in de zorg ging werken, ben ik 7,5 jaar militair geweest bij de Koninklijke Landmacht, met uitzendervaring naar Bosnië en Kosovo.

Inmiddels werk ik al weer jaren in de zorg en heb ik als begeleider van o.a. mensen met een verstandelijke beperking, autistische jongeren en kinderen, zowel op woongroepen, als ambulant, de nodige ervaring opgedaan, vooral in het omgaan met en begeleiden van  gedragsproblematiek.
Jarenlangs als psychiatrisch verpleegkundige op de afdeling acute zorg van de GGZ gewerkt.

Ik ben blij dat ik dit mooie team mag versterken!

LIEKE JANSSEN

In 2019/2020 ben ik ernstig ziek geweest, waarvoor ik ben behandeld en gelukkig met goed resultaat. Ik ben bij Zorg-Los gekomen om te re-integreren en uren op te bouwen. Voordat ik ziek werd was ik al 15 jaar werkzaam in de zorg op zowel dagbesteding, op woonvoorzieningen en ambulante zorg in diverse functies.  Ik vind heel veel dingen leuk, ben erg creatief, geef workshops en ga graag naar festivals en concerten. Daarnaast ben ik gek op sneakers :). Op Zorg-Los ben ik niet alleen op de dagbehandeling te vinden, maar ondersteun ik ook in de werkgroepen en help op kantoor met het schrijven van plannen en protocollen.

 

TAMARA LOMANS

Ik zie Zorg-Los als een frisse, innovatieve organisatie waar het echt primair gaat over passende zorg leveren aan de zorgvrager, doen wat nodig is en gaan!
De afgelopen 19 jaar heb ik gewerkt in de zorg voor mensen met een licht verstandelijke beperking, zowel als pedagogisch medewerker op de groep, activiteitenbegeleider, gedragsdeskundige en CGT/EMDR therapeut.
Het grootste deel van mij carrière als gedragsdeskundige ben ik werkzaam geweest bij een ambulant behandelteam, die behandeling en begeleiding biedt aan volwassenen, jeugd en gezinnen. Binnen dit team heb ik mij gespecialiseerd in de behandeling van (multi-problem) gezinnen, psychotrauma en het behandelen van lvb ouders met kinderen tot 18mnd. De afgelopen twee jaar ben ik werkzaam geweest in een 18+ behandelkliniek voor mensen met een psychiatrische aandoening en LVB.
Samen met mijn gezin ben ik in 2017 vanuit Den Haag naar Reeuwijk verhuisd, waar wij het heel erg naar ons zin hebben. Ik ben moeder van twee jongens, waar ik het meest van mijn vrije tijd mee door breng. Daarnaast ben ik lid van de Roei en zeilvereniging Gouda, waar ik nu actief roei en dit jaar ook hoop te leren zeilen.

SABINE VAN MEURS

Ik ben Sabine, en woonachtig in Reeuwijk met mijn gezin. Ik ben met Zorg-Los in aanraking gekomen, omdat ik Niels en Jeanet ken uit het dorp en via school van mijn kinderen. Bij Zorg-Los werk ik als vrijwilligster.

Ik praat graag met mensen, dat vind ik heerlijk. En voor mensen zorgen vind ik fijn, en ze aandacht geven. Ik wil graag meer leren over de zorg, en werken in de zorg. Daarom ben ik begonnen bij Zorg-Los. In het verleden heb ik jarenlang als telefoniste/receptioniste en administratief medewerkster gewerkt, maar bij mijn vorige vrijwilligerswerk in de ouderenzorg kwam ik erachter dat ik mij erg thuis voel in de zorg. Nu ik begonnen ben bij Zorg-Los, zou ik met mijn eigen ervaringen, wellicht weer andere mensen kunnen helpen, dat zou mooi zijn! Mijn hobby’s zijn: volleybal, skiën, beetje hardlopen, lezen en creatief bezig zijn.

 

MARCO VAN VLIET 

Ik woon met mijn vriendin en dochtertje in Woerden. Op de camping “de Heigraaf” in Woudenberg, waar Zorg-Los logeerweekenden organiseert, ben ik in contact gekomen met Jeanet en Niels Bitter.

Daar vertelde ze mij met veel passie en enthousiasme over Zorg-Los. Door die passie en enthousiasme hadden ze mijn interesse gewekt en kreeg ik de uitnodiging om een keer te komen kijken bij Zorg-Los in Woerden om daar eventueel als vrijwilliger aan de slag te gaan.

Bij dit bezoek raakte ik gelijk enthousiast en ben ik inmiddels op dinsdag en vrijdag als vrijwilliger te vinden op de dagbesteding waar ik met veel plezier help en ga ik ook op de maandag als vrijwilliger mee zwemmen.

 

MICHAEL NOVAK

Ik ben vader van 2 kinderen en getrouwd met Danielle.

Ik heb 9 jaar geleden de switch gemaakt van werken in de horeca naar de horeca naar de GehandicaptenZorg. Ik heb de opleiding MMZ-VIG succesvol afgerond. De afgelopen jaren ben ik bij 1 werkgever werkzaam geweest op verschillende woongroepen met zeer diverse zorgvragen. Ik zie Zorg-Los als een uitdaging waar ik met enorm veel zin (ambulant) werk!

In mijn vrije tijd speel ik graag tennis, doe ik graag leuke dingen met mijn gezin en kijk ik graag voetbal.

 

NICOLE DE BORST

Vanaf 1998 werkzaam in de zorg en ben zelfstandig moeder van twee heerlijke kinderen. Ik heb diverse opleidingen afgerond: MBO, Activiteitenbegeleider (niveau 4), HBO, pedagogiek en HBO Advanced, Management zorg en welzijn. Gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Vijf jaar ben ik werkzaam geweest in een sociale onderneming waarin de zorg B.V. vorm gaf en eindverantwoordelijk was. Ik werk met veel energie en enthousiasme, ben goed in verbindingen leggen tussen verschillende partijen waarin communicatie, coaching en netwerken centraal staan. Competenties die ik goed beheers zijn: motiveren, gesprekken voeren, klantgerichtheid, probleemanalyse, vasthoudendheid, ondernemerschap, stressbestendigheid, discipline, tactisch gedrag, leiderschap, zelfsturing, zelfkennis (daarnaast ben ik snel in schakelen en daardoor creatief in denken in oplossingen). Mijn kracht is om mensen te motiveren en bedrijven en zorginkopers te stimuleren om te kijken naar mogelijkheden t.a.v. zorgverlening. Ik sta voor Kansen zien, nemen en creëren. Meedenken zodat iedereen mee kan doen in de maatschappij. Hier zet ik me voor in, dagstructuur, sociale contacten, zelfvertrouwen en waardering bevorderen de gezondheid en herstel. Bij Zorg-Los werk ik als (ambulante) begeleider en als clustermanager.

 

WILLEM MIDDELKOOP

Via een buurmeisje ben ik in aanraking gekomen met Zorg-Los. Ze vroeg of ik niet een keertje met hen wilde koken. Aangezien ik zelf met veel plezier kook leek het mij wel leuk om bij Zorg-Los te komen koken bij “Wat de pot schaft”. Als hobby kok had ik verwacht dat ik mijn ervaring wel kon inzetten, maar ook de overige koks blijken over behoorlijk wat kennis en een behoorlijke dosis enthousiasme te beschikken. Het samen tot een keuze voor een menu te komen en dat vervolgens uit te werken naar een boodschappenlijstje is een creatief proces dat nogal wat kanten uit kan gaan om uiteindelijk tot een afgerond geheel te komen.
Tijdens het hele kookproces wordt er veel besproken en ook lekker ontspannen gelachen. Na het opeten van de maaltijd wordt met z’n allen vervolgens de tafel afgeruimd en de vaat gedaan. Vooraf was ik wel benieuwd of ik voldoende geduld voor dit vrijwilligerswerk zou kunnen opbrengen, maar in de ontspannen omgeving van Zorg-Los bleek dit geen punt te zijn. Het is voor mij een ontspannen aanvulling op mijn dagelijkse werk, dat ik met veel plezier doe en me veel voldoening geeft.

Raad van commissarissen

MAJA REJGERS

Mensen zijn we allemaal. Allemaal met onze eigen kracht en onze eigen behoefte. Hoe belangrijk is het dan, om als er behoefte is aan zorg, je te mogen omringen met mensen die tijd nemen om te begrijpen wat de behoefte en wensen echt zijn en hoe deze wensen zoveel mogelijke in daden omgezet kunnen worden.

Zorg-Los is zo een bijzondere organisatie die elke keer de perfecte combinatie probeert te vinden tussen de zorgvraag en de mogelijkheden die de hedendaagse zorg biedt.

Ik hoop dan ook dat ik met mijn jarenlange ervaring in het bedrijfsleven en mijn activiteiten in de humanitaire sfeer bij kan dragen om Zorg-Los en alle personen die betrokken zijn bij de organisatie nog meer in hun eigen kracht te zetten.
Mijn werkende leven heeft zich binnen en buiten Nederland afgespeeld, waar ik verantwoordelijk was voor het opzetten en uitbreiden van bedrijven met als kerntaken good governance, privacy policy, financieel & juridische controle binnen multiculturele samenwerkingsprojecten. Tevens, heb ik diverse advies functies in het binnen en buitenland vervuld.
Zelf ben ik moeder van 2 hele leuke dochters en heb ik mantelzorg aan mijn moeder geleverd.
Ik hou van alle mooie dingen in het leven zoals: mensen, dieren en veel gezelligheid. Daarbij natuurlijk ook gezellig samen koken en eten!

 

JOSE HULS

Mijn naam is Jose Huls. Ik ben 53 jaar, heb 3 volwassen kinderen en woon samen met Aldert in Alphen aan den Rijn. Ik werk al 28 jaar in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking.
Ik ben begonnen als groepsleidster bij Ipse de Bruggen en ben daarna verder gegaan als psycholoog en beleidsmedewerker. Op dit ogenblik werk ik drie dagen in de week als programma manager Kind en Jeugd en 1 dag in de week als therapeut. Als therapeut ben ik gespecialiseerd in traumabehandeling voor mensen met een licht verstandelijke beperking. In mijn vrije tijd ben ik verder gemeenteraadslid in
Alphen aan den Rijn.
Ik vind het een mooie uitdaging om lid van de RvC te zijn. Het is fijn om
vanuit deze rol mee te kunnen werken aan het neerzetten van goede kwaliteit van zorg.