JEANET BITTER

Ik heb de opleiding SPW, verpleging niveau 4, haptonomie en IAG gedaan. Ik heb jaren ervaring in de zorg voor mensen met een verstandelijke handicap met bijkomende psychiatrie vanuit verschillende functies, gezinsbegeleider, coachen en binnen groepen. Mijn hobby’s zijn mijn gezin, yoga, hardlopen en creatief bezig zijn. Met passie run ik Zorg-Los en is het mijn “drive” om laagdrempelige zorg aan te bieden, die voor het gehele systeem toegankelijk is. Ons doel is allemaal zo “normaal” mogelijk leven leiden en waar zorg nodig is steun bieden. In de samenwerking elkaar echt mogen raken, tijd nemen om contact te ervaren en elkaar de ruimte geven binnen de samenwerking. Dit zijn voor mij de uitgangspunten in de dagelijkse sfeer van Zorg-Los.

NIELS BITTER

Ik heb de opleiding verpleegkundige gevolgd en heb veel ervaring in het werken met mensen met een verstandelijke handicap met bijkomende psychiatrie. Ik heb jaren gewerkt op gesloten afdelingen en jaren in de ambulante hulpverlening. Mijn hobby’s zijn feesten organiseren, vrijwilligerswerk met jongeren, squashen en hardlopen.

ANNEMARIJE DEN OUDEN

Ik ben sinds 1999 werkzaam in de zorg. Ik heb MDGO-Activiteiten Begeleiding afgerond en ben daarna gaan werken op de dagbesteding bij meervoudig laag niveau gehandicapten. Hierna heb ik intern een switch gemaakt en ben ik gaan werken op interne dagbesteding voor cliënten met ernstige gedragsproblemen, gecombineerd met wonen. Na jaren op een grote instelling werken, ben ik op een kleinschalige woonvorm gaan werken waar ik wonen en dagbesteding kon combineren. Sinds 2016 werk ik bij Zorg-Los en was ook betrokken bij het ontstaan van Zorg-Los in 2013.  Ik ben erg creatief en mijn grootste hobby is haken. Tevens ben ik handig met gereedschap. Ik ben getrouwd en heb 2 kids. Ik hou van aanpakken, ben een enthousiast mens en dat werkt samen met mijn no-nonsense houding erg inspirerend en zorgt voor veel duidelijkheid bij cliënten. Tevens ben ik veel bezig met de website en webwinkel.

MARJON PETERS

Voor Zorg-Los ben ik voor zorgvragers/medewerkers de vertrouwenspersoon. Ik heb AW gedaan niveau 4 en heb jaren in de peuteropvang gewerkt. De laatste

jaren ben ik werkzaam geweest bij een zorgboerderij. Ik werk met veel passie met mensen met een verstandelijke handicap en geniet van al het laagdrempelige in de zorg, het contact met hun netwerk vind ik zeer waardevol om goed te onderhouden, namelijk intensief samenwerken is zo essentieel binnen de zorg. Zeker voor mensen die vastlopen in de zorg is het prettig om elkaar te vinden en de communicatie laagdrempelig te hebben. Ik geniet van mijn gezin en ben vaak aanwezig bij de handbal van mijn meiden.

RIK VAN LEEUWEN

Ik heb SPW gedaan niveau 4 en geniet van het werken met mensen met een verstandelijke handicap met bijkomende psychiatrie. Ik werk bij Zorg-Los. De diversiteit van de doelgroep zorgt voor mooi uitdagend werk waar je me van ziet genieten. Mijn interesses zijn voetbal, stappen en reizen.

PETER LANGERAK

Ik heb een carrière switch gemaakt, van automonteur, de zorg ingestapt en SPW niveau 4 succesvol afgerond. Al wat jaren ervaring opgedaan bij een zorgboerderij, gewerkt met mensen met complexe psychiatrie en nu werkzaam op een gesloten afdeling en bij Zorg-Los. Ook voor mij is de afwisseling zeer prettig en de laagdrempelige zorgverlening bij Zorg-Los past goed bij mij. Ik ben dol op mijn 2 honden, Toos en Bram en geniet in mijn vrije tijd van bootje varen.

PATRICIA

Bij de educatieve tuin in het Brediuspark te Woerden kwam ik in aanraking met Zorg-Los. De laagdrempelige aanpak die zij bieden tijdens de dagbesteding gaf mij zo een goed gevoel dat ik als vrijwilliger aan de slag ben gegaan. Zo zwem ik mee en geef ik mensen individuele aandacht door creatieve activiteiten samen met de werkers te doen. Ik houd van een gezellige klets en bij Zorg-Los is het nooit stil. Met veel enthousiasme rijd ik op de bus van Zorg-Los. Ik ben gek op mijn honden en daardoor zie je mij vaak in de buitenlucht.

FRANK SANDERS

Als klant kwam ik binnen in het winkeltje van Zorg-Los. Wat maken ze gave producten tijdens de dagbesteding. De laagdrempelige sfeer en het gemoedelijke spreekt mij aan. Ik ben van nature humoristisch ingesteld en kan sfeer neerzetten. Als vrijwilliger werk ik aan de PR door actief te zijn op facebook en andere kanalen van multimedia.

Ook geniet ik van de sfeer tijdens de dagbesteding.

ILONA BITTER

Ik ben in aanraking met Zorg-Los gekomen doordat mijn zoon en schoondochter Zorg-Los runnen. Heel natuurlijk kwam ik een bakje koffie drinken en sloot ik aan bij de werkers tijdens de dagbesteding.Mijn achtergrond als coupeuse gebruik ik regelmatig bij Zorg-Los, samen met de mensen

maak ik als ondersteunend medewerker creatieve dingen en daarbij repareer en herstel ik dingen. Ik zit niet graag stil en daarom doe ik ook de huishouding. De sfeer binnen Zorg-Los is gezellig en familiair.

MARIEKE WERNSEN

Jarenlang heb ik in de verzekeringen gewerkt. Daarnaast werkte ik ruim 2 jaar als vrijwilliger bij Zorg-Los.  In september 2018 heb ik een carrière switch gemaakt en ben ik in dienst gekomen als begeleider bij Zorg-Los. Tegelijkertijd ben ik gestart met de opleiding Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen.  Ik heb zelf een dochter met autisme, waardoor ik veel herkenbaarheid heb bij de doelgroep van Zorg-Los. Mijn creativiteit kan ik hier helemaal kwijt. Ik geniet van de sfeer in deze bijzondere dagbesteding. Met mijn enthousiasme wil ik graag mijn aandeel leveren in de zorg en begeleiding. In mijn vrije tijd mag ik graag koken, reizen en creatief bezig zijn.

 

JOHAN VAN DER LINDEN

Ik ben Johan van der Linden, 43 jaar en vader van 3 kinderen. Ik werk inmiddels als 27 jaar in de zorg voor mensen met een verstandelijke handicap en mensen met psychiatrische ziektebeelden. Ik heb ervaring in vele functies en rollen in de zorg en ben ook nog zelfstandig zorgondernemer geweest. Ik ga ook binnen Zorg-los op verschillende gebieden aan de slag. Ik ga als (ambulant) begeleider werken, maar ga ook ondersteunen in de management.

RISKE VERPAALEN

Als Sociaal Pedagogisch Hulpverlener werk ik al jaren in de zorg met mensen met een verstandelijke beperking en bijkomend psychiatrisch ziektebeeld. Maar ook heb ik 9 jaar via een detacheringsbureau in de jeugdzorg, psychiatrie en ouderenzorg gewerkt. Zowel in instellingen, als ambulant bij mensen thuis. Heel verschillend, maar de overeenkomst was het werken met zorgvragers die (af en toe) probleemgedrag vertoonden. Juist daar waar men de mogelijkheden niet meer ziet, vind ik het een uitdaging om te kijken naar wat wel kan. En dit als uitgangspunt te nemen voor verdere zorg en begeleiding. Binnen Zorg-Los werk ik ambulant en op de dagbesteding. De passie en liefde voor zorg waarmee Zorg-Los is opgezet, spreekt mij enorm aan.  In mijn vrije tijd lees ik graag een boek, of ben ik op pad met mijn dochters. Ik houd ook van puntjes op de “i” zetten en daarom voer ik met groot enthousiasme taken uit als kwaliteitscoördinator. Tevens geniet ik van mooie ontwikkelingen bij onze zorgvragers als ik mijn tweewekelijkse groepsgesprekken voer.

NICOLE SANDERS

Ik ben Nicole Sanders en ben met Zorg-Los in aanraking gekomen door mijn man Frank. We dragen Zorg-Los beiden een warm hart toe. Er hangt een sfeer van altijd welkom zijn en er is echt zorg voor zorg. Ik ben getrouwd, heb een lieve hond Bailey en werk in de financiële dienstverlening. Daarnaast is mijn grootste passie muziek! Ik zit in een koor, speel gitaar en ben begonnen met piano, zing er lekker op los, begeleid een jamsessie en organiseer elk jaar samen met 6 anderen het Akoestival in Woerden.
Muziek raakt, roert en verbindt mensen. Iedereen heeft wel iets met muziek, in welke vorm dan ook. Ik was dan ook meteen enthousiast toen ik werd gevraagd om maandelijks wat muzikale invulling te geven met de deelnemers.

‘Music is a world within itself, it’s a language we all understand.’
Stevie Wonder

SABINE VAN MEURS

Ik ben Sabine, en woonachtig in Reeuwijk met mijn gezin. Ik ben met Zorg-Los in aanraking gekomen, omdat ik Niels en Jeanet ken uit het dorp en via school van mijn kinderen. Bij Zorg-Los werk ik als vrijwilligster.

Ik praat graag met mensen, dat vind ik heerlijk. En voor mensen zorgen vind ik fijn, en ze aandacht geven. Ik wil graag meer leren over de zorg, en werken in de zorg. Daarom ben ik begonnen bij Zorg-Los. In het verleden heb ik jarenlang als telefoniste/receptioniste en administratief medewerkster gewerkt, maar bij mijn vorige vrijwilligerswerk in de ouderenzorg kwam ik erachter dat ik mij erg thuis voel in de zorg. Nu ik begonnen ben bij Zorg-Los, zou ik met mijn eigen ervaringen, wellicht weer andere mensen kunnen helpen, dat zou mooi zijn! Mijn hobbys zijn: volleybal, skiën, beetje hardlopen, lezen en creatief bezig zijn.

OLAF VAN DEN BOGAARD

Hoi, mijn naam is Olaf en ik geboren in Alphen aan den Rijn en woon nu sinds 4 jaar in Utrecht, wat ik een enorm leuke stad vind. Ik vind het leuk om erop uit te gaan naar allerlei nieuwe evenementen op het gebied van muziek, van klassiek tot moderne rock. Daarnaast houd ik van sport, door deze zelf te beoefenen, maar ook zeker om hier naar te kijken. Ik heb een passie voor koken (lekker eten) en om de uitdaging aan te gaan om iedere keer weer nieuwe ingrediënten te combineren.

In juli ben ik bezig met het afgestudeerd van mijn HBO maatschappelijk werk & dienstverlening (GGZ-specialisatie).

Tijdens deze opleiding heb ik ontdekt dat ik veel voldoening haal uit het werken met mensen die het minder getroffen hebben in de samenleving, die hier terecht zijn gekomen door het milieu waar ze uitkomen of door hen psychische problematiek. Hierom heb ik met veel plezier gewerkt bij; Wij3.0 (in de acute psychiatrie) & Phylo (individuele begeleiding)

 

KAREN VAN BEEK

Mijn naam is Karen van Beek, ik heb meer dan 30 jaar ervaring als orthopedagoog en GZ-psycholoog, en heb nog veel meer jaren levenservaring opgedaan. Sinds 1 mei loop ik rond bij Zorg-Los. Als psycholoog mag ik samen met het team meedenken over de dagbesteding-op-maat die zo kenmerkend is voor Zorg-Los. Koffie lust ik niet, maar je zal mij (als echte thee-leut) regelmatig met een kopje groene thee op de groepen treffen. Ik woon met mijn man en zoon in Vinkeveen, mijn dochter is al een paar jaar op kamers. In mijn vrije tijd fiets ik graag, ik houd van reizen, koken, muziek, thee (!), ga graag naar concerten en ik zing in een koor. Ook geniet ik van films en series of een knapperend kampvuur (mmm, met marshmallows)…

MARCO VAN VLIET 

Hoi, Mijn naam is Marco en ik woon met mijn vriendin en dochtertje in Woerden. Op de camping “de Heigraaf” in Woudenberg, waar Zorg-Los logeerweekenden organiseert, ben ik in contact gekomen met Jeanet en Niels Bitter.

Daar vertelde ze mij met veel passie en enthousiasme over Zorg-Los. Door die passie en enthousiasme hadden ze mijn interesse gewekt en kreeg ik de uitnodiging om een keer te komen kijken bij Zorg-Los in Woerden om daar eventueel als vrijwilliger aan de slag te gaan.

Bij dit bezoek raakte ik ook gelijk enthousiast en ben ik inmiddels op vrijdag als vrijwilliger te vinden op de dagbesteding waar ik met veel plezier help en ga ik ook op de maandag als vrijwilliger mee zwemmen.

 

MICHAEL NOVAK

Ik ben Michael, 36 jaar, vader van 2 kinderen en getrouwd met Danielle.

Ik heb 9 jaar geleden de switch gemaakt van werken in de horeca naar de horeca naar de GehandicaptenZorg. Ik heb de opleiding MMZ-VIG succesvol afgerond. De afgelopen jaren ben ik bij 1 werkgever werkzaam geweest op verschillende woongroepen met zeer diverse zorgvragen. Nu kom ik per 1 september werken bij Zorg-Los. Een uitdaging waar ik enorm veel zin in heb!

In mijn vrije tijd speel ik graag tennis, doe ik graag leuke dingen met mijn gezin en kijk ik graag voetbal.

 

WILLEM MIDDELKOOP

Via een buurmeisje ben ik in aanraking gekomen met Zorg-Los. Ze vroeg of ik niet een keertje met hen wilde koken. Aangezien ik zelf met veel plezier kook leek het mij wel leuk om bij Zorg-Los te komen koken bij “Wat de pot schaft”. Als hobby kok had ik verwacht dat ik mijn ervaring wel kon inzetten, maar ook de overige koks blijken over behoorlijk wat kennis en een behoorlijke dosis enthousiasme te beschikken. Het samen tot een keuze voor een menu te komen en dat vervolgens uit te werken naar een boodschappenlijstje is een creatief proces dat nogal wat kanten uit kan gaan om uiteindelijk tot een afgerond geheel te komen.
Tijdens het hele kookproces wordt er veel besproken en ook lekker ontspannen gelachen. Na het opeten van de maaltijd wordt met z’n allen vervolgens de tafel afgeruimd en de vaat gedaan. Vooraf was ik wel benieuwd of ik voldoende geduld voor dit vrijwilligerswerk zou kunnen opbrengen, maar in de ontspannen omgeving van Zorg-Los bleek dit geen punt te zijn. Het is voor mij een ontspannen aanvulling op mijn dagelijkse werk, dat ik met veel plezier doe en me veel voldoening geeft.

MACHIELA BLOK

Mijn naam is Machiela en ben 58 jaar oud. Ik kom uit een gezin met 10 kinderen, waarvan ik de 7de op rij ben. Ben geboren en getogen in Woerden. In het verleden heb ik onder andere gewerkt als Buitendienst Coördinatrice en als secretaresse. Ik ben circa 10 jaar in dienst geweest bij de Vereniging van Kamers van Koophandel. Daar werkte ik met veel plezier op het secretariaat. Helaas kan ik niet meer deelnemen aan het arbeidsproces. Vandaar dat ik een aantal middagen vrijwilligerswerk doe. De laatste paar jaar was ik op dinsdagmiddag werkzaam bij Wij 3.0. en deed administratieve klusjes. Wij 3.0 is een organisatie voor dagbesteding en ondersteuning voor mensen met een lichte beperking. Omdat zij de deuren in Woerden gingen sluiten, was ik op zoek naar een nieuwe invulling voor de dinsdagmiddag. Ik werd toen getipt over Zorg-Los. Al snel kon ik op gesprek komen. Zorg-Los wilde een gedeelte van de boekhouding in eigen beheer gaan uitvoeren. Dus was er ruimte voor een vrijwilliger op administratief gebied. Inmiddels ben ik met veel enthousiasme begonnen. Ik voel mij aangetrokken tot organisaties die zorg of hulp verlenen. Daarom doe ik ook een dagdeel vrijwilligerswerk op administratief gebied bij Stichting Ontmoeting, die zich inzetten voor kwetsbare mensen in de samenleving. Op de donderdagmiddag werk ik thuis voor Groene Hart Juristen. Toen ik met Zorg-Los in aanraking kwam, voelde ik mij gelijk op mijn gemak. Ik werd zo leuk ontvangen. Ik vind het fijn om een schakeltje te kunnen zijn in zo’n mooie organisatie! In mijn vrije tijd hou ik van lezen, het liefs korte verhalen.

Raad van commissarissen

MAJA REJGERS

Mensen zijn we allemaal. Allemaal met onze eigen kracht en onze eigen behoefte. Hoe belangrijk is het dan, om als er behoefte is aan zorg, je te mogen omringen met mensen die tijd nemen om te begrijpen wat de behoefte en wensen echt zijn en hoe deze wensen zoveel mogelijke in daden omgezet kunnen worden.

Zorg-Los is zo een bijzondere organisatie die elke keer de perfecte combinatie probeert te vinden tussen de hulpvraag en de mogelijkheden die de hedendaagse zorg biedt.

Ik hoop dan ook dat ik met mijn jarenlange ervaring in het bedrijfsleven en mijn activiteiten in de humanitaire sfeer bij kan dragen om Zorg-Los en alle personen die betrokken zijn bij de organisatie nog meer in hun eigen kracht te zetten.
Mijn werkende leven heeft zich binnen en buiten Nederland afgespeeld, waar ik verantwoordelijk was voor het opzetten en uitbreiden van bedrijven met als kerntaken good governance, privacy policy, financieel & juridische controle binnen multiculturele samenwerkingsprojecten. Tevens, heb ik diverse advies functies in het binnen en buitenland vervuld.
Zelf ben ik moeder van 2 hele leuke puberdochters en heb ik al meer dan 5 jaar de mantelzorg voor mijn moeder.
Ik hou van alle mooie dingen in het leven zoals: mensen, dieren en veel gezelligheid. Daarbij natuurlijk ook gezellig samen koken en eten!

AD VAN BIJNEN

Mijn naam is Ad van Bijnen , ben 69 jaar en woon sedert 1985 in Zwolle. Als  toezichthouder heb ik meer dan 20 jaar ervaring.  Geboren in Brabant, gehuwd, heb 3 kinderen en 2 kleinkinderen.

Met een HTS-E-opleiding ben ik mijn betaalde loopbaan begonnen met de medische technologie in en rond operatiekamers (1971, Leiden) Daarna kwam projectmanagement , inkoopmanagement en interim-management op mijn pad. In mijn werk heb ik ervaring mogen op doen met wetenschappelijk werk, onderzoek, adviseren, en managen. Maar ook als OR-lid.

In de vrije tijd als toezichthouder bij het onderwijs, een kleine GGZ-instelling “in wording”, bestuurder van een caritasfond, de regionale Zonnebloem-tak, en enkele kerkelijke organisaties.  Momenteel ben ik, met het perspectief “mantelzorger”, ook actief lid van de commissie ethiek van een grote GGZ-instelling in Overijssel.

Bij Zorg-Los spreekt het mij aan dat de direct belanghebbende actief centraal staat.  En dat diens leefomgeving ook actief wordt betrokken. Dan is het logisch dat de spelregels binnen de zorg daarbij geen doel zijn, maar “slechts” een (niet onbelangrijk..) hulpmiddel voor merkbaar resultaat. De passie om de belanghebbende centraal te stellen, die deel ik. En daarom wil ik graag een steentje bijdragen als voorzitter van de raad van commissarissen.

Voor de cliëntenraad zal ik het eerste aanspreekpunt zijn binnen de Raad van Commissarissen.