ZOEK JE EEN BEGELEIDER?

Zoek je een persoonlijk begeleider die jou thuis bezoekt of ophaalt om samen activiteiten mee te doen? Iemand die jou helpt met dingen die je moeilijk vindt? Iemand waarbij je jezelf kunt zijn, die naar je luistert, meedenkt en jou ondersteunt, zodat jij jezelf verder kunt ontwikkelen?

Zorg-Los biedt deze individuele begeleiding aan. Een persoonlijk begeleider speelt direct in op de belevingswereld van de zorgvrager en bouwt aan een vertrouwensband. Activiteiten sluiten daarom altijd aan bij de interesses van de zorgvrager. Door het ondernemen van activiteiten groeit er een band, waardoor de zorgvrager voldoende vertrouwen ervaart om stap voor stap en spelenderwijs dingen te leren.

Mogelijke activiteiten om samen te ondernemen zijn:

 • Wandelen
 • Fietsen
 • Zwemmen
 • Sportactiviteiten
 • Koken
 • Spelletjes spelen
 • Creatief bezig zijn
 • Vliegeren
 • Skeeleren
 • Voetballen
 • Uitgaan
 • Deze vorm van begeleiding biedt de zorgvrager de mogelijkheid om onder begeleiding te werken aan individuele doelen. Focus ligt hierbij op ondersteuning bij het uitvoeren van algemene dagelijkse levensverrichtingen, maar ook bij het aanbrengen en behouden van structuur en regie over het persoonlijk leven.

  RESPIJTZORG

  Zorg-Los heeft ook de mogelijkheid om een begeleider naar een gezin te sturen, die het dagelijkse leven overneemt. Dit noemen we respijtzorg, waardoor er tijd vrijkomt voor de ouders/verzorgers om te besteden aan persoonlijke interesses, sport, tijd met de partner of andere sociale contacten. De begeleider sluit altijd aan bij de zorgvrager en werkt aan individuele doelen die in samenspraak worden opgesteld.

  vlinder
  Gedicht cocon…

  Een man vindt een cocon van een vlinder en neemt deze mee naar zijn huis. Op een dag verschijnt er een kleine opening in de cocon. De man kijkt een paar uur toe hoe de vlinder worstelt om zich door de kleine opening naar buiten te werken.
  Het lijkt erop dat het proces niet langer meer vooruit gaat. Het ziet er naar uit dat de vlinder zover gekomen is als hij kan en niet meer verder komt. Dus besluit de man de vlinder te helpen. Hij neemt een schaar en knipt de rest van de cocon open. De vlinder kan zich nu vrij eenvoudig losmaken.
  Maar de vlinder heeft een gezwollen lichaam en verfrommelde vleugels. De man verwacht dat de vlinder elk moment zijn vleugels zal uitslaan en het lichaam daarmee ondersteunt. Maar dat gebeurt niet. De vlinder besteedt de rest van zijn leven aan rondkruipen met een gezwollen lichaam en verfrommelde vleugels. De vlinder is nooit in staat te vliegen.
  Wat de man in al zijn goedheid niet begreep was dat de krappe cocon en de worsteling die nodig was om door de opening te kruipen, de manier was om de lichaamsvloeistof van de vlinder in de vleugels te pompen zodat de vlinder klaar zou zijn te vliegen als het de vrijheid had bereikt uit de cocon.
  Soms zijn worstelingen exact wat we nodig hebben in het leven. Als we onszelf toe zouden staan zonder obstakels door het leven te gaan, zouden we invalide zijn. We zouden nooit zo sterk worden als wat we kunnen zijn.
  We zouden nooit kunnen vliegen.
  Ieder mens is als een vlinder in de wind.
  De ene vliegt hoog, de ander laag, maar ieder doet het op zijn eigen manier.
  Het leven is geen competitiestrijd.
  Ieder mens is anders.
  Ieder mens is speciaal.
  Ieder mens is mooi.

  Foto Niels

  Voor meer informatie graag contact opnemen met Zorg-Los. Een (bel)afspraak maken of een aanmeldpakket aanvragen kan via email.

  Mail dan naar: aanmelding@zorg-los.nl