Ria van der Zon

 Ik ben Ria van der Zon. In juni 2019 heb ik mijn diploma   behaald voor uitvaartbegeleider met de module sterf- en   rouwbegeleiding bij Aprés la Vie.

Heel graag wil ik u helpen met het regelen van de begrafenis     of crematie door goed naar u te luisteren, zodat uw wensen   begrepen worden. Samen met u kijk ik naar de mogelijkheden.   Het is voor mij belangrijk om naasten bij te staan, te begeleiden   en wegwijs te maken indien zich een overlijden aandient.

Een begeleiding met zorg, rust en alle mogelijke aandacht.

Gespecialiseerd in uitvaarten waarbij mensen met een verstandelijke beperking betrokken zijn…..

Voorspelbaarheid, duidelijkheid en eerlijkheid is belangrijk voor mensen met een verstandelijke beperking. Door mijn ervaring als moeder met een zoon met een beperking, door mijn werkervaring bij dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking en mijn kennis uit mijn onderzoek “Hoe begeleid je een uitvaart waarbij mensen met een verstandelijke beperking zijn betrokken?“, weet ik goed dat de dood voor deze doelgroep lastig te begrijpen is. Het betrekken van deze groep bij een uitvaart is normaal. Wanneer dit op een goede manier wordt begeleid, kun je voor hen de dood visualiseren en concreet maken. Dit is belangrijk voor de rouwverwerking.

Samen met familie en/of begeleiders zoek ik een vorm die recht doet aan hun behoeften.

Ria van der Zon Uitvaartbegeleider