Werken in de tuin met Zorg-Los

Groene vingers, frisse lucht en een rustgevend uitzicht in het Groene Hart: bij Zorg-Los hebben we dit een tijd moeten missen, maar sinds april dit jaar kunnen we hier weer van genieten tijdens het werken in de tuin! Bed and Breakfast De Louisehoeve in Linschoten wordt omgeven door een groot erf waar het hele jaar door de nodige werkzaamheden uitgevoerd moeten worden en wij zijn dankbaar dat we daarbij mogen helpen.

 

De klusjes die bij deze mooie boerderij onder handen genomen worden, zijn net zo divers als onze cliënten. Van wilgen knotten tot bloemetjes planten en van onkruid wieden tot gemaaid gras opruimen: voor iedereen is er wel wat te vinden dat bij hem of haar past. We leren samenwerken, onze grenzen kennen en omgaan met tuingereedschap – zo weet ik bijvoorbeeld inmiddels hoe je nou precies moet schoffelen. 

 

Het buiten zijn en fysiek werken heeft een positief effect op veel van ons. Dat wordt alleen maar versterkt door de hartelijkheid van de eigenaren van de B&B. Bij hard werken hoort natuurlijk ook een pauze. Daarbij genieten we altijd wel van een heerlijk kopje koffie of glaasje limonade met een koekje en niet te vergeten de interessante verhalen van de eigenaren!

 

Het werken in de tuin valt zelfs zo goed bij ons in de smaak, dat we zelfs een tweede tuin erbij hebben gehaald! Na de zomer kunnen we, naast onze vertrouwde Louisehoeve, ook terecht bij de Boerinn. Hier zullen we weer andere klussen ter hand kunnen nemen, waaronder een moestuin, en zo sluit ons tuinaanbod nog beter aan bij de grote vraag van onze cliënten met groene vingers. Ik kan in ieder geval niet wachten!

 

Milou