Muziekles Nicole

Mijn naam is Nicole Sanders en ik verzorg sinds eind 2018 de maandelijkse muziekles bij Zorg-Los. Mijn man Frank Sanders was eerder vrijwilliger bij Zorg-Los en via deze link werd bekend dat ik me veel bezig hou met muziek. Ik speel gitaar, ben beginnend pianiste en zing in een koor bij De Zingeressen, lekker in de kroeg en tijdens jamsessies.

Toen ik werd gevraagd dacht ik meteen: Ja leuk! Maar toen moest ik ineens gaan bedenken wat we dan konden doen tijdens een muziekles…Ik wil de zorgvragers wel echt wat leren…..De groep is echter behoorlijk divers in bijvoorbeeld leeftijd, muzieksmaak en hun ervaringen met muziek. Dat is best een uitdaging. Je wil de lessen voor iedereen leuk, toegankelijk en uitdagend maken. Maar na een paar nachtjes slapen kwamen de ideeën eigenlijk vanzelf. We beginnen de les met een paar oefeningen om het lijf even wakker te maken. Daarna lekker inzingen met leuke liedjes die vaak eindigen in een mooie canon! We werken aan ritme, intonatie van liedjes, interpretatie van liedjes en meerstemmigheid. Wat blijkt? Wat zit er een talent bij Zorg-Los! Zingen gaat de zorgvragers heel goed af en we hebben een pianiste en twee gitaristen in ons midden! Dat biedt dus perspectief voor een heuse Zorg-Los band! Daar gaat iedereen dus nog zeker wat van horen!
Ook hier merk ik weer hoeveel muziek eigenlijk los maakt bij mensen. Er wordt tijdens de lessen gehuild, veel gelachen, zorgvragers beginnen spontaan hun lievelingsnummers te zingen, delen mooie dingen met elkaar, troosten elkaar, luisteren naar elkaar of gaan helemaal los op een nummer. Dat maakt dat ik na een les heel voldaan weer naar huis ga!

En zoals een wijs man ooit zei:

Muziek en ritme vinden hun weg naar de verborgen gebieden van de ziel.

Plato

Muzikale groet,

Nicole Sanders