Judo examen 16 februari 2019

Jeetje, wat moest ik doorlopen…. Nog even alsnog de blauwe kaart in de auto gelegd. En gewandeld naar Sportschool Goederaad. Ze waren net begonnen fluisterde trainer Zhen naar mij. Dus ik ben er gauw bij gaan zitten. Het publiek was al foto´s en filmpjes aan het maken.

Het was vandaag de beurt aan David en Cynthia. Ze judoden en de leider van het examen zat tegen de muur terwijl hij de vragen stelden en het geheel leidde. Dames eerst zei hij…. Cynthia zorgde steeds dat David op de vloer terecht kwam. Op alle geleerde manieren, die we op de donderdagmorgen altijd goed trainen. Het ging vlot. Wat deed ze dat ontzettend goed.

Ook David kwam aan de beurt, ook moeilijkere vragen ging hij aan. De worpen en de houtgreep er moeiteloos achteraan. Hun benen op de juiste manier op de grond en David wist ook de namen erbij, bijvoorbeeld kleine binnenwaardse haak. Wat goed dat hij daar ondertussen aan dacht en ze bij de naam noemden, héél goed!!

Zelf koos Cynthia nog een moeilijke en zij liet deze aan de judoka zien. Goed hoor. David deed dit ook, en toen moesten ze even wachten op de uitslag.

Een klein beetje spannend was het, en toen: allebei GESLAAGD! Cynthia kreeg de groene band en David de oranje band. Applaus en een oorkonde werd gegeven! Dus David had een kleur overgeslagen gewoon. Dat is wel heel knap! Door zijn inzet en enthousiasme. Cynthia en David waren er blij mee, en iedereen was heel trots op ze. Ontzettend goed gedaan!! Door naar de volgende kleur band.