Henk den Ouden Raad van Commissaris

Op meerdere vlakken ben ik bij Zorg-Los enigszins een vreemde eend in de bijt. Natuurlijk hoor je als RvC lid ‘ervaring’ en ‘wijsheid’ te hebben opgebouwd in het zakenleven. Buiten of in ieder geval breder dan het betreffende vakgebied en dus niet alleen inhoudelijk. Zo heeft Mona mij ooit naar Woerden gebracht, het kan dus verkeren. En hoewel ik – als zelfstandig verandermanager – ook soms wel in de zorgsector werkzaam ben ligt mijn expertise meer in het feit dat ik zaken juist vanuit een andere bril bekijk. Dit vraagt natuurlijk een stuk inlevingsvermogen over het werk, maar zeker ook voor de mantelzorgers/ ouders van onze zorgvragers.

Deze vreemde ‘eend’ is dan toch ontzettend gelukkig met mijn voorspoed. Dat brengt mij dus direct bij de bewondering en het respect wat ik heb voor zowel het werk wat er verricht wordt door alle medewerkers maar ook de draaglast van zorgvragers én begeleiders.

Hoewel mijn RvC taak meer strategisch, organisatorisch en zelfs commercieel van aard is, en daardoor wellicht wat afstandelijker lijkt, is het juist de visie en de ‘familie cultuur’ die mij aan Zorg-Los verbonden heeft. Er is een ambitieuze doelstelling: we willen naar 24 uurs zorg. Maar dan ook…hoe houden we die klantgerichte cultuur vast, hoe gaan we om met meer en andere doelgroepen, hoe kunnen we toekomstige medewerkers met dit ‘virus injecteren’, hoe kunnen we dit financieren met steeds wijzigende wetgeving etc. Wij als RvC zijn maar een klein radertje in dit geheel, de cliëntenraad zit natuurlijk dichter op de inhoudelijke materie. Anderzijds kijken wij veel mee naar de enorme batterij kwaliteitsprotocollen en formulieren die moeten worden aangeleverd aan de instanties; nodig voor de ‘borging’. Ik roep dus vaak dat het me zeer bevalt dat naast de ‘warmte’ van Zorg-Los juist de ‘structuur’ ook stevig geworteld is. Dit is een combi die vooral bij grotere zorginstellingen vaak niet voortkomt, sommige van u weten daar alles van…

Kortom, op een ‘gezonde’ manier mee mogen werken aan deze ‘zorg omgeving’ is voor mij dus een uitdaging waar ik nog veel van kan leren en kennis kan toevoegen aan mijn bagage.

Bereikbaarheid: denouden@crosspointmanagement.nl

Leave a Comment